FIFA: a CAS elfogadta a Real fellebbezését – de milyen téren?

Vágólapra másolva!
2016.09.16. 13:17
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta a Real Madrid fellebbezését, ami azt jelenti, hogy a FIFA által két átigazolási időszakból kizárt királyi klub a továbbiakban ismét szerepeltetheti az utánpótláscsapataiban azokat a játékosokat, akiknek a szerződtetése miatt megbüntették.

A nemzetközi szövetség azért zárta ki két átigazolási szezonból a Real Madridot – és városi riválisát, az Atléticót –, mert megszegte a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat. A spanyol klubok közül korábban a Barcelona is beleesett ebbe a hibába.A nemzetközi szövetség azért zárta ki két átigazolási szezonból a Real Madridot – és városi riválisát, az Atléticót –, mert megszegte a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat. A spanyol klubok közül korábban a Barcelona is beleesett ebbe a hibába.

A FIFA fellebbviteli bizottsága szeptember elején megerősítette a korábbi büntetést, ezek után a két fővárosi egyesület a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult jogorvoslatért.

Nos, a CAS a Real Madrid ügyében pénteken kedvező ítéletet hozott, de nem az átigazolási tilalmat oldotta fel. A szervezet döntésének értelmében a királyiak a későbbiekben is bevethetik a korosztályos csapataikban azokat a 18 évnél fiatalabb játékosaikat, akik miatt megbüntették őket.

A tilalom Zinédine Zidane vezetőedző két fiát, Lucát és Theót is érintette – pontosabban érintette volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik