FFT: Nesze neked Messi! CR útja a halhatatlanság felé

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 18:08
null
Nesze neked Messi! Cristiano Ronaldo útja a halhatatlanság felé (Fotó: AFP)
A világ legkönyörtelenebb labdarúgója nemsokára minden idők egyik legje is lesz. Íme, Cristiano Ronaldo hogyan válik hamarosan minden idők legeredményesebb válogatott játékosává. A FourFourTwo-nak elmondták azok, akik a legjobban ismerik.

 

Portugália, a 2004-es Európa-bajnokság leendő házigazdája értelmetlen felkészülési mérkőzéseket játszott, amelyekre alig látogatott ki valaki. A Kazahsztán elleni meccs volt az utolsó ilyen.

A félidőben 0–0 volt az eredmény. A szünetben cseréltek a portugálok: elhagyta a pályát Luís Figo, a helyére pedig a 18 éves Cristiano Ronaldo állt be élete első válogatott összecsapásán. „Csak nyugi – tanácsolta Figo a fiatal srácnak. – Fogd fel úgy, mintha a klubodban lennél.”

Ronaldo így is tett. Két percen belül elcsípett egy rövid passzt, végigcselezett a fél pályán, és kis híján a hálóba vágta a labdát. Három perccel később lerázta a védőjét, és ismét a tizenhatoson belül találta magát. „Ro-nal-do, Ro-nal-do!” – zúgott fel a közönség. Öt perc alatt elfogadták. Portugália végül 1–0-ra nyert, és ő lett a mérkőzés játékosa. A fiatal fiú, aki később minden idők legnagyobb portugál futballistája lett, bemutatkozott a válogatottban.

És azóta már a birtokában van már egy olyan válogatott trófea, amellyel biztosan felülmúlta Messit ezen a téren. A tejes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán,ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan adigitalstand.hu/fourfourtwooldalon!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik