Felkészülés: Marcelo gólját CR is megirigyelhetné, nyert a Real – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 00:33
null
Marcelo kiérdemelte a gratulációt Cristiano Ronaldótól (Fotó: AFP)
A Real Madrid hazai pályán 2–1-re megverte a Galatasarayt a Santiago Bernabéu-kupáért rendezett mérkőzésen. A hazaiaknál a sztárok közül Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és James Rodríguez is pályára lépett, a gólokat azonban két védő, Nacho Fernández és Marcelo szerezte. Az isztambuli csapatnál a blancók korábbi játékosa, Wesley Sneijder volt eredményes.

A Real Madrid korábbi elnöke, Santiago Bernabéu tiszteletére kiírt kupát 35. alkalommal rendezték meg, a spanyol együttes 2011-hez hasonlóan ezúttal is a Galatasarayt hívta meg a találkozóra. Az isztambuli csapatban a királyiak volt játékosai, Wesley Sneijder és José Rodríguez, valamint Lukas Podolski is pályára lépett. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött Puskás Ferencné emlékére.

A Keylor Navas – Danilo (Carvajal, 72.), S. Ramos (Arbeloa, 85.), Nacho, Marcelo – Modric (Casemiro, 72.), Kroos (Illarramendi, 85.) – Bale (Cserisev, 85.), Isco (L. Vázquez, 72.), C. Ronaldo – Jesé (James Rodríguez, 57.) összeállításban pályára lépő Real Madrid a 17. percben szerezte meg a vezetést, amikor Luka Modric szöglete után Nacho Fernández fejelt védhetetlenül a jobb felső sarokba (1–0).

A hazaiak a második góltól sem álltak távol, Isco abő fél óra játék után a lécet találta el, míg az isztambuli együttes Lukas Podolski ballábas lövéseivel veszélyeztettek. Az első félidő utolsó percében Jesé robogott el a jobb oldalon, laposan középre gurított, Cristiano Ronaldo pedig álló helyzetből, senkitől sem zavartatva a lelátóra emelte a labdát – hatalmas gólszerzési lehetőség volt.

A második játékrész elején a Galatasaray szép találattal egyenlített. A törökök létszámfölényes szituációt alakítottak ki a hazaiak térfelén, Podolski a tizenhatos előterében Sneijderhez játszott, aki hintába ültette Danilót, majd ballal a kapu bal oldalába zúdította a labdát (1–1).

A folytatásban nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott, egy egyéni villanás azonban eldöntötte a meccset. A 82. percben Marcelo kapott labdát a bal oldalon, lerázott magáról két védőt, majd talppal a harmadik hátvéd mellett is elhúzta a labdát, aztán tíz méterről „csőrrel”, ütemtelenül a kapuba helyezett. Szenzációs cselsorozat volt, gólt érdemelt (2–1).

A Real Madrid huszonötödik alkalommal hódította el a trófeát, míg a Galatasaray – akárcsak négy évvel ezelőtt – ezúttal is 2–1-es vereséget szenvedett.

SANTIAGO BERNABÉU-KUPA
Real Madrid (spanyol)–Galatasaray (török) 2–1
(Nacho 17., Marcelo 81., ill. Sneijder 53.)

Összefoglaló

A Real Madrid 25. alkalommal nyerte meg a Santiago Bernabéu-trófeát (Fotó: Reuters)
A Real Madrid 25. alkalommal nyerte meg a Santiago Bernabéu-trófeát (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik