El Clásico: Világosak voltak az utasítások – Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.04. 13:03
null
Luis Enrique mosolya nem volt őszinte (Fotó: Reuters)
A Barcelona labdarúgócsapatát irányító Luis Enrique a Real Madrid elleni szombati rangadójuk (1–1) után elárulta, hogy a fővárosiak olyan szituációból egyenlítettek, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie.

 

A Barcelona 1–0-ra vezetett Luis Suárez góljával, amikor az el Clásico 89. percében Arda Turan a katalánok térfelén, az oldalvonal közelében szabálytalankodott. A megítélt szabadrúgáson Javier Mascherano úgy felhúzta magát, hogy sárga lapot kapott a játékvezetőtől. Az argentin játékos dühe és félelme nem volt alaptalan, a szabadrúgásból beívelt labdát Sergio Ramos a kapuba fejelte.

„Világosak voltak az utasítások: ne szabálytalankodjunk, főleg akkor ne, amikor a Madrid játékosai háttal állnak a kapunak – mondta Luis Enrique a mérkőzés után. – Persze mi a pálya mellől könnyen beszélünk, a játékosoknak sokkal nehezebb dolguk van. Nem is szeretném ezt egy emberre (Turanra) rákenni.”

A Real Madrid előnye hat pont maradt a Barcával szemben.

„Elég magabiztos a listavezető, nem nagyon botlik. Az egyetlen esélyünk, hogy a mérkőzések megnyerésével nyomás alatt tartjuk. Javulnunk kell, különösen hazai pályán” – tekintett a jövőbe a Barcelona vezetőedzője.

A Realt irányító Zinédine Zidane biztos örült a pontmentésnek, bár mint mondta, a döntetlen nem olyan, mint ha nyertek volna.

„Ez csak egy pont. Nem tudom, hogy az eredmény igazságos-e, de így alakult. Szereztünk egy pontot, amit itt nem könnyű véghezvinni. Hat pont az előnyünk, ám ez semmin sem változtat. Tovább kell dolgoznunk, nagyon hosszú a szezon” – mondta Zidane.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik