El Clásico: nem örülnének az írek, ha gólzápor lenne az elején

Vágólapra másolva!
2014.10.24. 18:05
Az Írországban élő futballszurkolók reményei szerint nem az első 15 percben dől el a szombati el Clásico, a találkozó elejét ugyanis egy korábbi szabályozás értelmében nem közvetítheti a televízió.

A Burnley korábbi elnöke, Bob Lord javaslatára az 1960-as évektől kezdődően Írországban szombaton helyi idő szerint 14.45 és 17.15 óra között a televíziós társaságok nem sugározhatnak labdarúgó-mérkőzést, mondván, káros hatással van a nézőszámokra, ha a szurkolók élőben láthatják a meccseket a képernyő előtt.

Az egyezménynek a következménye többek között az is, hogy az angol Premier League utolsó fordulójának meccseire rend szerint vasárnap kerül sor. Fontos azonban megemlíteni, hogy az ügyben nem kötöttek írásos szerződést, csupán szóban egyeztek meg a felek, ennek ellenére az érintettek azóta is hűek maradnak a megállapodáshoz .

A szombaton helyi idő szerint 17 órakor kezdődő Real Madrid–Barcelona összecsapás első tizenöt percéről tehát valószínűleg lemaradnak az ír szurkolók, akik csak reménykedhetnek benne, hogy nem a meccs e szakaszában történnek a legérdekesebb események.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik