Cristiano Ronaldo: Nyertünk már Barcelonában

Vágólapra másolva!
2012.10.01. 14:37
null
Magára talált a Real Madrid, a Camp Nouban ismét nagy csatára van kilátás (Fotó: Reuters)
Mindkét spanyol nagycsapat győzelemmel hangolt a vasárnapi el Clásicóra: a Barcelona szombaton 0–2-s állás után a hajrában gyűrte le Sevillában a házigazdákat (3–2), a Real Madrid otthon 0–1 után ötöst gurított a Depornak (5–1). Az utóbbin triplázó Cristiano Ronaldo a góllövőlistán beérte a hatgólos Lionel Messit – kettejük gólpárbaja tehát tovább folytatódik –, a két együttes között azonban változatlanul nyolcpontos a különbség. A címvédő portugál aranylabdása tudja, a bajnoki cím sorsával kapcsolatban is kiemelten fontos találkozó előtt állnak, és az idegenbeli fellépés előtt sem izgul, mert ismerik a receptet a barcelonai sikerhez.

 

„Tudjuk, milyen játszani Barcelonában, ismerjük az ellenfelet, de nyertünk már ott mérkőzést, márpedig most ez nagyon fontos találkozó lesz számunkra. Végig koncentrálnunk kell, mint az előző idényben, amikor győztünk – emlékeztetett a portugál, aki csupán egy rövid mondatot szánt a Depor elleni sikerre. – A bekapott gól után kezdtünk el igazán jól játszani, mert tudtuk, hogy több botlást nem engedhetünk meg magunknak, és végül győztünk.”

SZAVAZÁS

Vasárnap Barcelonában rendezik meg a 2012–2013-as bajnoki szezon első el Clásicóját. Mit vár a találkozótól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Cristiano Ronaldo (sport)diplomatikusan nem foglalt állást a vezetőedző, José Mourinho rotációs összeállítását illetően: „ezek szakmai döntések, amelyeket a hosszú szezon tesz indokolttá”.

A madridi alapcsapatból ezúttal Arbeloa és Xabi Alonso kezdett a kispadon, míg Karim Benzemát a centerposztról kiszorította Gonzalo Higuaín.

Visszatérve Cristiano Ronaldóra: a portugál háromszor volt eredményes a Depor ellen, kétszer büntetőt váltott gólra, ezzel megduplázta a szezonban eddig szerzett bajnoki találatainak a számát. Kétszer akcióból volt eredményes – egyszer lábbal, egyszer fejjel –, négyszer büntetőt értékesített. A szintén hatgólos Messi ötször lőtt akcióból, egyszer tizenegyesből a soros ellenfél hálójába, szombaton Sevillában két gólpasszal jeleskedett. (Zárójelben jegyezzük meg, a lista élén az Atlético kolumbiai légiósát, Radamel Falcaót találjuk hét góllal.) A portugál 107 bajnokin 119-szer volt eredményes, 17-szer büntetőből.

„Egyedülálló lehetőség lesz számunkra a vasárnapi, nagyon fontos találkozónk lesz a barcelonai bajnoki – mondta Sergio Ramos, a Depor ellen a védelem közepéről régi helyére, a jobb szélre vezényelt játékos. Láttam a katalánok sevillai mérkőzését – a játékvezetőkről nem beszélek, mert holnap is lesz nap –, de minden spanyol és angol bajnokit megnézek, mint minden egyéb mást, amire módon van, mert a futball a szenvedélyem.”

Ramos ezúttal sem rejtette véka alá véleményét az edzői döntéssel kapcsolatban – emlékezhetünk, a Manchester City elleni BL-győzelmet a kispadról volt kénytelen nézni, ki nem mondott, de vélhetően fegyelmezési, büntetési okból kifolyólag –, de arra figyelt, hogy egy bizonyos határt ne lépjen át.

„Jobban szeretek a védelem közepén játszani, de végeredményben azért vagyunk itt mindannyian, hogy segítsük a csapatot, és ezt bármelyik poszton megteszem, ahová állítanak. Nem azért vagyok itt, hogy az edző döntését megkérdőjelezzem. A védelem középen vagy a szélén számít rám. A mentalitásomnak köszönhetően tartok itt, és a hozzáállásom miatt biztosan senki sem tehet nekem szemrehányást. De nem vagyunk robotok, nekünk is lehetnek rossz napjaink. Viszont senki sem kételkedhet a munkámban és a hűségemben. A szurkolók támogatása eljutott hozzám, és nagyra értékelem. Én képes vagyok meghalni az elveimért és a gondolataimért, ha valamit nem szeretek, az, hogy ha csendben kell maradnom. Nekem messze nincs annyi tapasztalatom az életről és a futballról, mint Luis Aragonésnek, mégis ő volt az, aki azt mondta, már nincs ott a tojáshéj a fenekemen.”

A madridi góltermésből Pepe is kivette a részét, a 66. percben ő szerezte a Real Madrid negyedik találatát.

„Emlékezetes maradt számomra az éjszaka, mert gólt szereztem, a szurkolók pedig a nevemet kiabálták, ami büszkeséggel töltött el – emlékezett a portugál középhátvéd. – Folytatnom kell a kemény munkát, hogy a maximumot tudjam adni magamból a folytatásban is. Talán pályafutásom legjobb formájában vagyok most, és remélem, abban is maradok még jó hosszú ideig.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik