Chelsea: „életet mentett” Pedro átigazolása egy spanyol klubnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.20. 17:20
null
Pedro pénteken már a Chelsea-vel edzett (Forrás: Twitter)
Mint ismert, csütörtökön hivatalosan bejelentették, hogy az FC Barcelonát elhagyó Pedro a Chelsea játékosa lett. A spanyol válogatott támadó klubváltása az egyik tenerifei csapatnál hatalmas megkönnyebbülést jelentett.

 

A spanyol negyedosztályban (Tercera División) szereplő Club Deportivo San Isidrónak is jut egy vékony szelet Pedro – a hírek szerint – 30 millió eurós átigazolási összegéből.

Pedro 17 éves koráig volt a San Isidro játékosa, 2004-ben került a a katalánokhoz. A klub a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályainak értelmében 320 ezer fontot kap a játékos jelenlegi klubváltása után. Hogy miért hatalmas örömhír ez számára? Mert ez az összeg menti meg a csapatot a fenyegető csődtől.

Jaime Lorenzo, a San Isidro elnöke szerint három évvel ezelőtti kinevezésekor a klubnak 300 ezer fontos adóssága volt, amelyet a mai napig nem sikerült visszafizetni. Pedro angliai klubváltása után az elmúlt évek kemény munkájára kerülhet fel a korona, azaz a csapat mentesül minden adósságától, és tiszta lappal, biztató anyagi helyzetben vághat neki az új szezonnak.

A Chelsea kiváló játékost igazolt, a Barcelona megkapta az összeget, amelyet kért, Pedro korábbi klubja pedig megmenekült a csődtől. Úgy tűnik, ezzel az üzlettel mindegyik fél nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik