Barcelona: Xavi 700. meccsére, Caparrós „fogorvoshoz” készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 11:03
Három alapemberét is nélkülözi a Getafe elleni Király-kupa-visszavágón Gerardo Martino, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki Sergio Busquetset, Jordi Albát és Andrés Iniestát sem vitte magával Madridba. Xavit viszont igen, így a rutinos középpályás 700. alkalommal léphet pályára hivatalos mérkőzésen nevelőegyesületében.

Kijelölte a Getafe elleni Király-kupa-nyolcaddöntő visszavágójára utazó keretét Gerardo Martino. A Barcelona a párharc első mérkőzésén hazai pályán 4–0-s győzelmet aratott, így kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót, az argentin szakember pedig úgy döntött, hogy három spanyol válogatott játékosát is otthon hagyja. Sergio Busquets és Jordi Alba pihentetés céljából hagyja ki a találkozót, míg Andrés Iniesta az Atlético Madrid ellen összeszedett kisebb sérülését kúrálhatja tovább.

A társakkal tartott ellenben a spanyol fővárosba Xavi, aki ha pályára lép a 22 órakor kezdődő erőpróbán, 700. alkalommal öltheti magára a katalán klub szerelését hivatalos mérkőzésen. A 33 esztendős középpályást egyébként a napokban a Thierry Henryt is soraiban tudó New York Red Bullsszal boronálta össze a nemzetközi sportsajtó, a spanyol futballista azonban tagadta az amerikai szálat.

„Nem kaptam ajánlatot, és Henry sem hívott. Annyit tudok New Yorkról, hogy jelenleg hideg van a városban. Az egyetlen célom, hogy a Barcából vonuljak vissza, de tisztában vagyok vele, hogy ez nehéz lesz, mert mindvégig magas szinten kell teljesítenem” – mondta Xavi, aki ha továbbjut csapatával a kupában, akkor a legjobb nyolc között a Levantéval kerülhet szembe, amellyel a hétvégén a bajnokságban is játszik, így rövid időn belül háromszor találkozhatnak egymással a felek.

„Tíz napon belül háromszor összecsapni a Barcelonával? Olyan, mint ha háromszor mennék fogorvoshoz, de remélhetőleg nem lesz olyan rossz. Gyönyörű stadionba látogatunk, és kiváló ellenféllel mérkőzhetünk a negyeddöntőben” – vélekedett Joaquín Caparrós, a Levante vezetőedzője, aki a jelek szerint biztosra veszi a Barcelona továbbjutását, pedig a katalánok 2007-ben 5–2-es előnyről estek ki a Getaféval szemben.

A BARCELONA 18 FŐS KERETE A GETAFE ELLEN
Kapusok:
Valdés, Pinto
Védők: Montoya, Piqué, Puyol, Mascherano, Bartra, Adriano, D. Alves
Középpályások: Fabregas, Xavi, A. Song, S. Roberto
Támadók: Pedro, A. Sánchez, Messi, Neymar, Tello

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik