Barcelona: Villa az Atlético Madridba igazol - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 17:09
null
David Villa a 2013–2014-es szezonban már az Atlético Madrid sikereiért küzd (Fotó: Reuters, archív)
A Barcelona labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette: megegyezett az Atlético Madriddal világ- és Európa-bajnok csatára, David Villa átigazolásáról. Villáért legfeljebb 5.1 millió eurót fizet az Atlético, és a Barcelona ötven százalékban részesül a csatár következő átigazolási összegéből is.

 

 

A Barcelona és az Atlético Madrid tehát megegyezett David Villa átigazolásáról, a világ- és Európa-bajnok támadó a fővárosiaknál folytatja pályafutását. A 31 éves csatár a hírek szerint három évre kötelezi el magát a „matracosokhoz", akiknek még meg kell egyezniük vele a személyes feltételekben az orvosi vizsgálat előtt.

Az Atlético Madrid maximum 5.1 millió euróért veszi meg Villát, ráadásul a Barcelona megkapja Villa átigazolási díjának a felét, ha az Atlético továbbadja. Az első évben az Atlético 2.1 milliót fizet, ha a csatár a következő szezonban is a madridiak keretébe tartozik, esedékes a következő 2 millió, majd ha harmadik szezonját is atléticósként kezdi Villa, az utolsó 1 millió eurót is megkapják a katalánok.

A válogatott csatár 2010 nyarán érkezett a Barcelonához, 119 tétmeccsen 48 gólt szerzett a katalán együttesben. Korábban a Sporting Gijónban, a Real Zaragozában és a Valenciában is futballozott, a válogatottban 92 találkozón 56-szor volt eredményes.

A 31 esztendős csatár két bajnoki címet szerzett a Barcelonával, Király-kupát, két spanyol Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klub-vb-t nyert a katalánokkal. A spanyol válogatottal 2008-ban Európa-bajnok, 2010-ben pedig világbajnok lett.

Villa tétmérkőzésen épp a Barcelona ellen debütálhat, méghozzá a spanyol Szuperkupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik