Barcelona: Valverde szerint nem változott a klub filozófiája

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2018.01.10. 18:48
null
Ernesto Valverde szerint a Barcelona továbbra is nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra (Fotó: AFP)
A Barcelonát irányító spanyol szakember megvédte a klubot, amely az utóbbi időben meglepően sok pénzt költött igazolásokra. Szerinte nem változott a filozófia, de mostanában kevesebb ígéretes futballista kerül ki az utánpótlásból.

 

 

Az utóbbi hónapokban sok kritika érte a Barcelonát, amiért a korábban zömében saját nevelésű futballistákkal sikert sikerre halmozó klub méregdrága külföldi igazolásokkal erősítette meg a keretét. Nyáron 105 millió euróért, jócskán túlárazva vették meg Ousmane Dembélét a Borussia Dortmundtól, a télen pedig 120 millió euróért szerződtették Philippe Coutinhót a Liverpooltól – ráadásul bizonyos feltételek teljesülése esetén mindkét összeg több tízmillióval nőhet.

A Celta Vigo elleni csütörtöki kupamérkőzés előtt (az odavágón 1–1 lett a végeredmény) természetesen Ernesto Valverde vezetőedzőt is megkérdezték arról, miért változtatott a klub a korábbi filozófiáján.

„Nem változott semmi, az alapkoncepció mindig ugyanaz volt a Barcelonánál – mondta az 53 éves spanyol szakember, aki 1988 és 1990 között játékosként is megfordult a klubban. – A Barca mindig arra törekedett, hogy megszerezze a legjobb futballistákat a piacon, vagy legalábbis minél többet közülük. Emellett mindig nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlásra, és ez most sincs másképp. De tudomásul kell venni, hogy az Andrés Iniesta és Xavi fémjelezte generációból nem lesz még egy. Hol több, hol kevesebb hozzájuk hasonló klasszist nevel ki az akadémia. Az utóbbi hónapokban nem történt semmi szokatlan, csupán igazoltunk néhány remek labdarúgót külföldről.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik