Barcelona: Valverde Gulácsiéktól igazolna védőt

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.10. 07:22
null
Upamecano (jobbra) ősszel a Bajnokok Ligájában is bizonyított (Fotó: AFP)
Dayot Upamecanót szemelte ki védelme megerősítésére az FC Barcelona – számolt be a katalán Sport című napilap. A 21 éves, francia utánpótlás-válogatott bekk 53 millió euróért cserébe érkezhet az RB Leipzigtől.


A lap úgy tudja, az eddig főleg az Arsenallal és a Tottenhammel kapcsolatban emlegetett középső védő Ernesto Valverde vezetőedző legfőbb célpontja a téli átigazolási időszakra.

Upamecano érkezését segítheti elő, hogy a katalánoknál már most is rengeteg a francia, csak a védelemben ott van Jean-Clair Todibo, Clément Lenglet és Samuel Umtiti, így bőven akadna társ, aki segítse a lipcsei bekk beilleszkedését.

A védő 2017-ben a Red Bull Salzburgtól került a lipcseiekhez, a németek 10 millió eurót fizettek ki érte. Azóta 62 bajnokin lépett pályára a Bundesligában és a Gulácsi Pétert, valamint Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig alapemberévé vált.

A Barca védelme csütörtök este is tanúbizonyságát adta annak, hogy sebezhető: az Atlético Madrid elleni spanyol Szuperkupa-elődöntőben három gólt kapott és kiesett Valverde együttese.

A Sport 53 millió eurós ajánlatot említ Upamecano játékjogáért cserébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik