Barcelona: Rakitic érkezik a Sevillától - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.06.16. 19:54
null
Ivan Rakitic nemsokára tényleg magára öltheti a Barcelona mezét (Fotó: fcbarcelona.com)
A Barcelona labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megállapodott a Sevillával Ivan Rakitic átigazolásáról. A horvát középpályás öt évre szóló megállapodást ír alá a katalán klubbal.

 

Ivan Rakitic Barcelonába igazolásáról már korábban is lehetett hallani, most pedig a katalán klub hivatalosan is bejelentette a horvát középpályás érkezését. A 26 éves játékos öt évre kötelezi el magát a Barcához.

Az átigazolási díjról nem számol be a közlemény, korábban a sport.es 18 millió euróról írt. A pénz mellett a Barcelona és a Sevilla abban is megállapodott egymással, hogy Denis Suárez, a gránátvörös-kékek B-csapatának 20 éves középpályása kölcsönben a Sevillában tölti a következő két szezont.

Rakitic 2011-ben igazolt a Schalkétől a Sevillába, ahol alapemberré vált, a legutóbbi szezonban Európa-liga-győzelemre vezette az andalúziai alakulatot. A jelenleg a horvát válogatottal a brazíliai világbajnokságon szereplő középpályás 34 mérkőzésen 12 gólt és 12 gólpasszt jegyzett a spanyol élvonalban.

Rakitic a Barcelona negyedik szerzeménye ezen a nyáron: korábban Marc-André ter Stegent vették meg a Mönchengladbachtól, Gerard Deulofeu és Rafinha pedig kölcsönadása után tér vissza az immár Luis Enrique által irányított csapathoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik