Barcelona: Őszinte leszek, ez kemény volt… - Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 09:15
Lionel Messi, az FC Barcelona labdarúgócsapatának argentin klasszisa elismerte, az előző év problémái megviselték, ám túllendült a holtponton, és újra remekül érzi magát – többek között kisfiának köszönhetően.

„Őszinte leszek, ez kemény volt, nagyon nehezen indult a szezon… Az előző évben mutatott teljesítményemmel nem voltam elégedett, ráadásul a sérülések is közbeszóltak, valahogy semmi sem akart összeállni. Most azonban boldog vagyok, újra boldog vagyok. Tanultam a hibáimból, és most már megpróbálom a dolgok jó oldalát nézni” – mondta a Barcelona hivatalos honlapjának Lionel Messi, aki a 2014–2015-ös idényben minden sorozatot figyelembe véve már 45 gólnál jár a katalánok mezében.„Őszinte leszek, ez kemény volt, nagyon nehezen indult a szezon… Az előző évben mutatott teljesítményemmel nem voltam elégedett, ráadásul a sérülések is közbeszóltak, valahogy semmi sem akart összeállni. Most azonban boldog vagyok, újra boldog vagyok. Tanultam a hibáimból, és most már megpróbálom a dolgok jó oldalát nézni” – mondta a Barcelona hivatalos honlapjának Lionel Messi, aki a 2014–2015-ös idényben minden sorozatot figyelembe véve már 45 gólnál jár a katalánok mezében.

Messinek (jobbra) sokat segítenek a klasszis támadótársak (Fotó: Reuters)
Messinek (jobbra) sokat segítenek a klasszis támadótársak (Fotó: Reuters)

„Nagyszerű dolgom van, hiszen ha nem találok be, akkor sem kell aggódnom. Világklasszis támadókkal vagyok körülvéve, Luis Suárez és Neymar mindig gondoskodik arról, hogy ne fájjon a fejem. Nem tartom számon, mikor, hány gólt szerzek, de a tripláimat kiemelten kezelem. Ha egy találkozón háromszor megzörgetem a hálót, megkérem a csapattársaimat, írják alá a meccslabdát, amelyet aztán hazaviszek. Ezek kiemelt helyet kapnak a trófeáim között, hiszen a szignók emlékeztetnek arra, a társaim nélkül, egyedül sehol sem lennék” – tette hozzá az argentin, aki elmondta, szívesen gondol vissza arra a pillanatra, amikor az ősi rivális legendája gratulált neki.

„Nyolc évvel ezelőtt, a Real Madrid elleni találkozót követően Raúl odasétált hozzám, és megdicsért. Nem beszélgettünk sokat, csupán néhány szót mondott, mégis nagy hatással volt rám. Erre mindig emlékszem majd. Ettől függetlenül nem sok időm marad nosztalgiázni, minden olyan gyorsan történik. Csak akkor leszek képes ezt a rengeteg dolgot felfogni, mikor már szögre akasztottam a stoplist” – mondta Messi, aki őszintén beszélt az apaságról is.

Messit a kisfia „mentette meg” az őrülettől (Fotó: Reuters)
Messit a kisfia „mentette meg” az őrülettől (Fotó: Reuters)

A kisfiam, Thiago mindent megváltoztatott. Más a fontossági sorrend, sőt, más a hozzáállásom is. A születése előtt egy-egy vereséget követően napokra elvonultam a világtól, nem beszéltem senkivel, míg az őrületen úrrá lettem. Most hazaérek dühösen, meglátom a kisfiamat, és minden gondom eltűnik. Ő is kellett, hogy ne őrüljek meg, mert legyünk őszinték, a futball néha képes elhitetni veled, hogy nincs semmi más az életben…” – mondta Lionel Messi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik