nemzetisport.hu 2017.08.12 11:28 Frissítve: 2017.08.15 15:13

Barcelona: ők érkezhetnek Coutinho és Dembélé helyett

Külföldi lapértesülések szerint az FC Barcelona figyelme a Tottenhamben futballozó Christian Eriksen, valamint az Inter játékosa, Ivan Perisic felé fordulhat, amennyiben nem sikerül megszereznie a Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé duót.

Dembélé és Coutinho továbbra is első számú kiszemelt, de megvan a B-terv is (Fotó: Twitter)

 

A katalánoknál a nyár egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy ki pótolja (kik pótolják) a Paris Saint-Germainhez távozott Neymart. Eddig leginkább a Liverpool és a Borussia Dortmund klasszisát, Philippe Coutinhót és Ousmane Dembélét emlegették, igazi előrelépés azonban nem történt egyik ügyben sem: bár a brazil a hírek szerint átadólistára kérte magát, hogy a spanyol óriáshoz szerződhessen, klubja hajthatatlannak tűnik, legutóbb hivatalos közleményben jelezte, hogy semmilyen ajánlatot sem fontol meg.

Ami a fiatal franciát illeti, bár a játékos mindent elkövet, hogy a Barcelonához kerüljön – még a csütörtöki edzést is kihagyta –, a Dortmund a Poolhoz hasonlóan elutasítja a spanyolok közeledését, így Dembélé egyelőre csak azt érte el, hogy a héten már nem edzhet, és az 1. FC Rielasingen-Arlen elleni Német Kupa-meccsen sem léphet pályára.

Korai lenne még kijelenteni, hogy a Barca lemondhat a kiszemeltjeiről, mindenesetre angol és olasz források már tudni vélik, hogy kik lehetnek az új célpontok. Az Independent szerint az egyik érkező a Tottenham középpályása, Christian Eriksen lehetne. Bár Coutinhónál valószínűleg olcsóbb lenne a dán, a nyári átigazolásokat figyelve a Spurs is biztosan megkérné egyik legjobbja árát.

Eriksen mellett Ivan Perisic (Inter) neve került még szóba. A Sportitalia szerint a kék-feketék 55 millió eurót kérnek a Manchester Uniteddel is szóba hozott horvátért, amit a Barcának nyilvánvalóan nem esne nehezére kifizetnie. Kérdés, végül kit választanak, vagy jobban mondva kit tudnak megszerezni a katalánok…

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.16 08:33:51

Spanyol labdarúgás SZÖLLŐSI GYÖRGY (MADRID)

Helyszíni beszámoló Madridból, ahol a 90 éve született magyar Barcelona-legendára emlékeztek.

2017.12.11 23:53:25

Spanyol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nekem az öltönyös-nyakkendős-felöltős variációban Zinédine Zidane az etalon, míg máson úgy áll a szett, mint tehénen a gatya, a Real Madrid mesterére ráöntötték.

2017.12.05 15:56:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

„Néha próbálok higgadtabban futballozni, de nem igazán szokott működni.”

2017.12.04 14:26:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Játssz velünk és nyerj két VIP-jegyet a Camp Nouba a Barcelona spanyol bajnokijára!

2017.11.14 15:54:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu