nemzetisport.hu 2017.08.12 11:28 Frissítve: 2017.08.15 15:13

Barcelona: ők érkezhetnek Coutinho és Dembélé helyett

Külföldi lapértesülések szerint az FC Barcelona figyelme a Tottenhamben futballozó Christian Eriksen, valamint az Inter játékosa, Ivan Perisic felé fordulhat, amennyiben nem sikerül megszereznie a Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé duót.

Dembélé és Coutinho továbbra is első számú kiszemelt, de megvan a B-terv is (Fotó: Twitter)

 

A katalánoknál a nyár egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy ki pótolja (kik pótolják) a Paris Saint-Germainhez távozott Neymart. Eddig leginkább a Liverpool és a Borussia Dortmund klasszisát, Philippe Coutinhót és Ousmane Dembélét emlegették, igazi előrelépés azonban nem történt egyik ügyben sem: bár a brazil a hírek szerint átadólistára kérte magát, hogy a spanyol óriáshoz szerződhessen, klubja hajthatatlannak tűnik, legutóbb hivatalos közleményben jelezte, hogy semmilyen ajánlatot sem fontol meg.

Ami a fiatal franciát illeti, bár a játékos mindent elkövet, hogy a Barcelonához kerüljön – még a csütörtöki edzést is kihagyta –, a Dortmund a Poolhoz hasonlóan elutasítja a spanyolok közeledését, így Dembélé egyelőre csak azt érte el, hogy a héten már nem edzhet, és az 1. FC Rielasingen-Arlen elleni Német Kupa-meccsen sem léphet pályára.

Korai lenne még kijelenteni, hogy a Barca lemondhat a kiszemeltjeiről, mindenesetre angol és olasz források már tudni vélik, hogy kik lehetnek az új célpontok. Az Independent szerint az egyik érkező a Tottenham középpályása, Christian Eriksen lehetne. Bár Coutinhónál valószínűleg olcsóbb lenne a dán, a nyári átigazolásokat figyelve a Spurs is biztosan megkérné egyik legjobbja árát.

Eriksen mellett Ivan Perisic (Inter) neve került még szóba. A Sportitalia szerint a kék-feketék 55 millió eurót kérnek a Manchester Uniteddel is szóba hozott horvátért, amit a Barcának nyilvánvalóan nem esne nehezére kifizetnie. Kérdés, végül kit választanak, vagy jobban mondva kit tudnak megszerezni a katalánok…

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.22 21:31:36

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

„Ez a legjobb – olyanok vagyunk, mint a kisgyerekek. És az az igazság, hogy…”

2018.03.04 12:34:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin zseni karrierje 600. találatát szerezte, a vártnál is sokkal passzívabb volt az Atlético Madrid.

2018.03.02 07:33:20

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

NS-ELEMZÉS. Lionel Messi: Nem foglalkozom a rekordokkal, nem azért futballozom, hogy ezeket hajkurásszam.

2018.02.08 23:25:27

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

2018.02.08 20:36:51

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Coutinho megszerezte első gólját a Barcelonában, Yerry Mina debütált – a Valencia csak helyzetekig jutott.