nemzetisport.hu 2017.08.12 11:28 Frissítve: 2017.08.15 15:13

Barcelona: ők érkezhetnek Coutinho és Dembélé helyett

Külföldi lapértesülések szerint az FC Barcelona figyelme a Tottenhamben futballozó Christian Eriksen, valamint az Inter játékosa, Ivan Perisic felé fordulhat, amennyiben nem sikerül megszereznie a Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé duót.

Dembélé és Coutinho továbbra is első számú kiszemelt, de megvan a B-terv is (Fotó: Twitter)

 

A katalánoknál a nyár egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy ki pótolja (kik pótolják) a Paris Saint-Germainhez távozott Neymart. Eddig leginkább a Liverpool és a Borussia Dortmund klasszisát, Philippe Coutinhót és Ousmane Dembélét emlegették, igazi előrelépés azonban nem történt egyik ügyben sem: bár a brazil a hírek szerint átadólistára kérte magát, hogy a spanyol óriáshoz szerződhessen, klubja hajthatatlannak tűnik, legutóbb hivatalos közleményben jelezte, hogy semmilyen ajánlatot sem fontol meg.

Ami a fiatal franciát illeti, bár a játékos mindent elkövet, hogy a Barcelonához kerüljön – még a csütörtöki edzést is kihagyta –, a Dortmund a Poolhoz hasonlóan elutasítja a spanyolok közeledését, így Dembélé egyelőre csak azt érte el, hogy a héten már nem edzhet, és az 1. FC Rielasingen-Arlen elleni Német Kupa-meccsen sem léphet pályára.

Korai lenne még kijelenteni, hogy a Barca lemondhat a kiszemeltjeiről, mindenesetre angol és olasz források már tudni vélik, hogy kik lehetnek az új célpontok. Az Independent szerint az egyik érkező a Tottenham középpályása, Christian Eriksen lehetne. Bár Coutinhónál valószínűleg olcsóbb lenne a dán, a nyári átigazolásokat figyelve a Spurs is biztosan megkérné egyik legjobbja árát.

Eriksen mellett Ivan Perisic (Inter) neve került még szóba. A Sportitalia szerint a kék-feketék 55 millió eurót kérnek a Manchester Uniteddel is szóba hozott horvátért, amit a Barcának nyilvánvalóan nem esne nehezére kifizetnie. Kérdés, végül kit választanak, vagy jobban mondva kit tudnak megszerezni a katalánok…

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.08.18 11:40:29

Spanyol labdarúgás FÜZESI BÁLINT, PINCÉSI LÁSZLÓ

Két exújpesti játékossal rajtol a La Liga 2017–2018-as idénye.

2017.08.17 23:58:09

Spanyol labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A csúcsra minden irányból fel lehet jutni.

2017.08.16 22:25:32

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az európai után a spanyol Szuperkupa is a Real Madridé, két mérkőzésen öt gólt kaptak Messiék.

2017.08.13 16:39:58

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Talán túl sok a pénz a katalánoknál, Bale marad, az Atlético készíti a helyet, eközben a Valencia...

2017.08.13 20:47:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Piqué öngólja után Messi betalált Barcelonában, Ronaldo szintén, majd pirosat kapott – Asensio-bomba volt a slusszpoén.