Barcelona: Neymar nevelőklubja részt akar a játékos árából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.07. 20:58
Mint beszámoltunk róla, a Barcelonát elhagyó Neymar ötéves szerződést kötött a Paris Saint-Germainnel. Annak ellenére, hogy a brazil még be sem mutatkozott új csapatában, nevelőklubja, a Santos máris bejelentkezett a katalánoknál, hogy részt szerezzen a labdarúgóért kapott, világrekordot jelentő 222 millió euróból.

A Marca beszámolója szerint a Santos nevelési költségtérítés címén jelentkezett be a Barcelonánál. A brazil klub vezetői a 222 millió eurós vételár öt százalékát (11.1 milliót) szeretnék magukénak. Marca beszámolója szerint a Santos nevelési költségtérítés címén jelentkezett be a Barcelonánál. A brazil klub vezetői a 222 millió eurós vételár öt százalékát (11.1 milliót) szeretnék magukénak.

„Neymar szabadon igazolható játékossá vált, és csak ezt követően írt alá egy másik klubhoz” – idézi a katalán klub véleményét az ügyben a Marca.

Mint ismert, Neymar jogi képviselői az ő nevében kifizették a világrekordot jelentő 222 millió eurós kivásárlási árat, így a futballista szabadon igazolhatóvá vált – a barcelonaiak véleménye szerint ilyen esetben nem kell kompenzálni a nevelőklubot.

A Santos azonban nem csak Neymar átigazolása miatt „sarcolná meg” a Barcát. Neymar Barcelonába igazolásakor a szerződés egy pontja kimondta, hogy a katalán és a Sao Pauló-i állambeli alakulatnak két felkészülési mérkőzést kell egymással játszania – ebből csak egyet rendeztek meg (2013-ban a Gamper-kupán), így a második, meg nem valósult találkozó miatt most még négy és fél millió eurót követel a Santos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik