Barcelona: Neymar kihagyja a Copát, csak az olimpián játszik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.21. 09:09
null
Neymar kihagyja a Copa Américát, a riói olimpián azonban pályára lép (Fotó: fcbarcelona.com)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona hivatalos közleményben jelentette be, hogy brazil támadója, Neymar kihagyja a nyári Copa Américát, és csak a riói olimpián vesz részt.

 

A 24 esztendős futballista a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen 28 gólt és 23 gólpasszt jegyzett, ám az utóbbi időben visszaesett a teljesítménye, a rangadókon nem tudott csapata vezére lenni.

A brazil szövetség és Neymar szerette volna elérni a Barcelonánál, hogy a játékos mindkét nyári tornán, a centenáriumi Copa Américán és a riói olimpián is részt vegyen, de ebbe a katalán klub nem ment bele.

A Barcelona a Deportivo otthonában 8–0-ra megnyert bajnoki után – amelyen Neymar gólt szerzett és gólpasszt adott – hivatalos közleményt adott ki, amelyben leírja, a brazil labdarúgó csak az ötkarikás játékokon lép pályára, a dél-amerikai kontinensviadalon nem.

A Barca számára a május 21-i Király-kupa-döntővel ér véget a mostani idény, míg a riói olimpia futballtornájára augusztus 3–20. között kerül sor – Neymarnak tehát a nyáron körülbelül másfél-két hónapja lesz feltöltődni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik