Barcelona: Nem döntöm el előre, hova lövöm a 11-est - Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.07. 15:03
Lionel Messi két góllal járult hozzá csapata, a Barcelona 3–1-es győzelméhez a Milan elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Az argentin klasszis a találkozót követően az európai szövetség hivatalos honlapjának elmondta, hogy sosem tervez előre a tizenegyesekkel, mindig a rúgás pillanatában dönt arról, melyik irányba lövi a labdát.

A Barcelona támadója pályafutása során már negyedszer talált Christian Abbiati, a Milan kapusának hálójába tizenegyesből, így egyáltalán nem jön zavarba, ha a 36 éves kapuvédővel kell szembenéznie.

„Az, hogy hova rúgom a tizenegyest, mindig az adott pillanattól függ. Nem szoktam előre eltervezni, melyik irányt választom, különösen nem ebben a helyzetben. Abbiati ellen már elvégeztem pár büntetőt, így több megoldás is átfutott az agyamon. A Milan kapusának egyébként jó adottságai vannak, ez is közrejátszott a döntésemben. Nemcsak magas, de gyors is, így leér a sarkokra. Végül a kapu közepét választottam, és bevált” – mondta Messi, akinek rengeteget segít az erőnléte visszanyerésében, hogy rendszeresen 90 perc játéklehetőséget kap Gerardo Martino vezetőedzőtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik