Barcelona: Mindig éreztem a támogatást – Setién

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.20. 21:15
null
Quique Setién a klub érdekeit helyezi a sajátja elé (Fotó: AFP)
Quique Setién nem gondolkozott el a lemondáson, és úgy érzékeli, hogy a Barcelona vezetősége most is támogatja.

 

A szakvezető azután nyilatkozott így, hogy az általa irányított katalán csapat – bajnoki címétől búcsúzva – a Real Madrid mögött másodikként végzett a vasárnap zárult spanyol bajnokságban.

„Mindvégig nyugodt voltam. Engem sosem a saját jövőm izgat, hanem a klubé. A munkára összpontosítottam most is, de vannak dolgok, amelyeket nem tudok befolyásolni. A Barca vezetése részéről mindig éreztem a támogatást” – idézte Setiént a madridi Marca.

A vezetőedző pozíciójának megingásáról, illetve lehetséges menesztéséről jó ideje cikkez a sportsajtó, és a múlt héten az Osasunától hazai pályán elszenvedett bajnoki vereség (1–2) után különösen felerősödtek az elküldéséről szóló hírek. Pénteken aztán különtalálkozót tartott vele Josep Maria Bartomeu klubelnök, aki támogatásáról biztosította, a csapat pedig szépen búcsúzott a La Liga 2019–2020-as idényétől: a vasárnapi zárófordulóban Lionel Messiék 5–0-ra kiütötték a vendéglátó Alavést.

A kérdés most az, a megújított bizalom kitart-e a nyári folytatásban is, amikor a Barca a legjobb nyolc közé jutásért vív meg a Napolival a Bajnokok Ligájában. A koronavírus-járvány kirobbanása előtt játszott első meccs február 25-én 1–1-re végződött Nápolyban, a visszavágót augusztus 8-án rendezik Barcelonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik