Barcelona: Messi megválthatja 21 hónapos börtönbüntetését

Vágólapra másolva!
2017.06.23. 14:29
null
Messinek vélhetőleg nem kell börtönbe vonulnia (Fotó: AFP)
Az illetékes ügyész nem ellenzi az adócsalás miatt elítélt Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal történő kiváltását.

 

A jogász pénteken beszélt erről, hangsúlyozva, hogy mindezt csak abban az esetben fogadja el, ha a törvények szerinti legmagasabb összeget szabják ki az argentin futballsztárra.

Az FC Barcelona játékosát tavaly ítélték el, miután bebizonyosodott, hogy a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott le, a spanyol adóhatóság szerint 4.1 millió (1.26 milliárd forint) eurót nem fizetett be. A bíróság 21 hónapos börtönbüntetést és kétmillió (616 millió forint) eurós bírságot szabott ki.

Ezzel együtt Messinek vélhetőleg nem kellene börtönbe vonulnia akkor sem, ha nem váltják át a 21 hónapot pénzbírságra, mivel Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

A Reuters úgy számol, hogy a kétmillió eurón túl várhatóan további 255 500 eurót kell majd fizetnie büntetésként a 30. születésnapját szombaton ünneplő labdarúgónak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik