Barcelona: megműtötték Ter Stegent, hónapokig lábadozik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 19:01
null
Marc-André ter Stegen november előtt nem térhet vissza (Fotó: AFP)
Kedden megműtötték az FC Barcelona és a német válogatott labdarúgóját, Marc-André ter Stegent, aki novemberig nem állhat rendelkezésre.

 

A katalán klub honlapja kedden erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, melyek szerint a 28 éves kapus – aki visszatérő ínszalagsérüléssel bajlódott a jobb térdében – felépülése két és fél hónapot vehet igénybe.

Ter Stegen már a legutóbbi szezonban is több mérkőzést hagyott ki emiatt, mostanra pedig elkerülhetetlenné vált az orvosi beavatkozás. A német kapus összesen 46 meccsen védett az idényben, és 15 alkalommal nem kapott gólt.

A katalánok első keretében két bevethető kapus maradt: a 31 éves Neto és a 21 éves Inaki Pena. Az elmúlt idényben a második számú Netót döntően a cserék közé jelölte a szakvezetés, mindössze öt alkalommal került bevetésre. Inaki Pena a tartalékoknál védett, az első csapatban csak a kispadig jutott, de még nem mutatkozott be.

A La Liga küzdelmei a tervek szerint szeptember 12-én kezdődnek, a Barcelonának jelenleg nincs vezetőedzője, miután hétfő este menesztették Quique Sétient.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik