Barcelona: megegyeztek Ter Stegennel; Courtois a prioritás?

Vágólapra másolva!
2013.09.06. 17:57
A Marca információ szerint a Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége szóban megegyezett a Mönchengladbach német kapusával, Marc-André ter Stegennel, ennek ellenére a katalánok első számú kiszemeltje a szezon végén távozó Víctor Valdés pótlására Thibaut Courtois, az Atlético Madrid kölcsönjátékosa.

Az már hónapok óta biztos, hogy a 31 esztendős Valdés szerződése lejártával, a jövő nyáron távozik a Barcelonától, amelynek vezetősége megkezdte az utód keresését. Egyes sajtóértesülések szerint a Liverpool kötelékébe tartozó, de kölcsönben a Napoliban szereplő Pepe Reina érkezhet, a Marca azonban most egy eddig nem ismert elméletet vázolt fel.Pepe Reina érkezhet, a Marca azonban most egy eddig nem ismert elméletet vázolt fel.

A madridi illetőségű napilap szerint a spanyol bajnoki címvédő elöljárói szóban megállapodtak Marc-André ter Stegennel, a Mönchengladbach 21 éves német válogatott kapusával, akinek 2015 nyarán jár le a szerződése jelenlegi klubjánál, de korábban kijelentette, hogy nem kíván hosszabbítani.

Ter Stegen mellett szól, hogy tehetséges kapus és kiválóak a reflexei, ellene, hogy nemzetközi szinten még tapasztalatlan, valamint nem tudni, hogyan tudná kezelni a rá nehezedő nyomást, ami a Barcelona kapusaként nagyobb, mint a Mönchengladbach játékosaként.

A hírek szerint éppen ezért a katalán klubvezetők első számú célpontja Thibaut Courtois, aki már a harmadik szezonját kezdte az Atlético Madrid kapusaként, „anyaegyesülete” azonban a Chelsea, amely Petr Cech utódjának szánja.

A spanyoloknak így nem lesz egyszerű dolguk, ha szeretnék megvásárolni a belga válogatott játékost, aki egyébként a hírek szerint nem zárkózik el a Barcelonába igazolás elől, sőt már az európai kupaporondon is tapasztalt kapusnak számít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik