Barcelona: Laporta tovább harcol a fennálló modell ellen

Vágólapra másolva!
2015.07.19. 10:43
Mint arról korábban beszámoltunk, szombat este Josep Maria Bartomeu nyerte meg az FC Barcelona elnökválasztását. Legnagyobb kihívója, Joan Laporta elfogadja a végeredményt, de elmondta, nem adja fel a harcot, és tovább küzd a jelenlegi klubmodell ellen.

Bartomeu a szavazatok 54.63 százalékát kapta meg, míg Laporta csak 33.03 százalékot szerzett, így a két nagy esélyes között a vártnál simábban alakult a választás. A katalán klub elnöki pozícióját korábban hét évig betöltő Laporta szomorúan értékelt a hivatalos végeredmény megérkezése után.

„Nem adom meg magam, és nem adom fel! – kezdte Joan Laporta a szavazás utáni értékelését. – Az ellen küzdöttünk, hogy olyan elnökünk legyen, aki ellen bírósági eljárások folytak. El akartuk kerülni a La Masía leépítését, és meg akartuk menteni a klubot, mielőtt a katariak megkaparintják. El kell fogadnunk a végeredményt, de azt is látni kell, hogy nagyon sokan ellentétesen szavaztak a klub vezetősége által megkezdett modellel."

Jövőbeli terveiről nem árult el sokat az 53 éves vezető, de az elmondottak alapján valószínűleg feltűnik még a katalán klub háza táján.

„Mostantól olyan leszek, mint az átlagos szurkolók. A csapatnál folyó eseményeken tartom a szemem, és folytatom a harcot az ellen, ami most a Barcelonánál történik."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik