Barcelona: kiderült egy titok – megszerezhették volna Modricot

Vágólapra másolva!
2016.12.07. 21:03
Bojan Krkic édesapja, a Barcelona korábbi játékosmegfigyelője elárulta, hogy a katalánok 2008-ban megszerezhették volna Luka Modricot a Dinamo Zagrebtől, de nem éltek a lehetőséggel, ezért a horvát válogatott középpályás inkább a Tottenhamhez szerződött – majd négy évvel később a Real Madridhoz.

Bojan Krkic édesapja 1997 és 2011 között dolgozott a Barcelonánál, amelytől akkor távozott, amikor fia a Romához igazolt. A tehetségek felkutatásával foglalkozó szakember a Cadena Sernek elárulta, a katalánok 2008-ban megvásárolhatták volna Modricot a Dinamo Zagrebtől, de elvetették ennek a lehetőségét, mondván, telített a középpálya.

„A kezünkben volt az esély. Modric győztes mentalitású játékos, de a klubnál nem hosszú, hanem rövid és közép távon gondolkodtak. A horvátországi forrásunk szuperlatívuszokban beszélt Modricról. Több DVD-felvételt is kaptunk róla, amikor még a Dinamo Zagrebben játszott. Beszéltem Zvonimir Bobannal, a Milan és a horvát válogatott korábbi játékosával, hogy kikérjem a véleményét. Azt mondta, Modricból sztárfutballista válik” – emlékezett vissza Bojan Krkic Sr.

Modric 2008-ban 21 millió euró körüli összegért végül a Tottenhamhez szerződött, majd 2012-ben 30 milliót fizetett érte a Real Madrid.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik