Barcelona: Iniesta a FIFA-gála után felhívta a Real játékosait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.11. 09:24
null
Andrés Iniesta népszerűségi indexe alighanem tovább nőtt a futballbarátok körében (Fotó: AFP)
A Marca értesülései szerint Andrés Iniesta, a Barcelona csapatkapitánya telefonon elnézést kért a Real Madrid játékosaitól, amiért a katalán klub futballistái nem vettek részt a FIFA hétfői, zürichi díjátadó gáláján, amelyen Cristiano Ronaldót, a királyiak négyszeres aranylabdás klasszisát választották meg az év labdarúgójának.

 

A Barcelona játékosai a hivatalos indoklás szerint azért nem repültek el Svájcba, mert az Athletic Bilbao elleni szerdai kupameccsre készülnek. A FIFA FIFPro év csapatában a katalánok futballistái közül Iniesta mellett Gerard Piqué, Lionel Messi és Luis Suárez is helyet kapott, de nem vették át személyesen a díjaikat.

A Marca úgy tudja, a zürichi gála után Iniesta felhívta a Real Madrid játékosait, és elnézést kért tőlük, amiért csapattársaival nem jelentek meg az eseményen. A Barcelona csapatkapitánya elmondta, nem a játékosokon múlott a részvétel, hanem a vezetőség döntött úgy, hogy megkíméli az utazástól az előző este még Villarrealban pályára lépő labdarúgókat.

A gránátvörös-kékek volt futballistája, a tavaly nyáron a Juventushoz távozó Dani Alves már közvetlenül a gálát követően kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy nem találkozhatott korábbi társaival.

„El kellett volna jönniük erre a gálára, hiszen őket is díjazták. Az a véleményem, hogy felkészültek a szerdai meccsre, készen állnak rá, nem ez volt az igazi ok – mondta Dani Alves. – Tiszteletben kell tartanom a döntésüket, de jobb lett volna, ha eljönnek. Egyedül hagytak a Real Madrid játékosaival.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik