Barcelona: felfüggesztik a brazil elnökjelöltet támogató legendákat

Vágólapra másolva!
2018.10.17. 12:07
null
Ronaldinho nemkívánatos személy lehet az FC Barcelonánál (Fotó: AFP)
A Barcelona határozatlan időre visszavonná Ronaldinho és Rivaldo klubnagyköveti tisztségét, mert mindkettő a brazil elnökjelölt Jair Bolsonarót támogatja, és a klub szerint a politikus eszméi összeegyeztethetetlenek a Barca szellemiségével.

Az októberi brazíliai elnökválasztás első fordulóját megnyerő Bolsonaro szélsőjobboldali szemléletet vall, nyíltan idegengyűlölő, homofób és a nők egyenjogúsága ellen is küzd. A Barcelona rossz szemmel nézte, hogy Rivaldo és Ronaldinho csatlakozott a politikus kampányához, és Bolsonaro a segítségükkel igyekszik szavazatokhoz jutni.

A Barcelona a jövőben nem látja szívesen két korábbi labdarúgóját a rendezvényein, legyen szó szponzori eseményekről, gálamérkőzésekről vagy szurkolói találkozókról.

A barcelonai Sport szerint a két labdarúgó tisztségének megvonása a választások eredményétől független, hiszen az emberi jogokért küzdő UNICEF-fel szoros kapcsolatot ápoló FC Barcelona nézetei ellentétesek Bolsonaro szemléletével, és ez a helyzet klub számára vállalhatatlan.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik