Barcelona: februárban súlyosan megsérült, a döntőben játszhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 11:06
Luis Enrique, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelölte 19 fős keretét a Deportivo Alavés elleni szombati spanyol Király-kupa-döntőre. A listára felkerült Aleix Vidal neve is, aki alig több mint három hónappal ezelőtt súlyos bokasérülést szenvedett.

A 27 esztendős jobbhátvéd február 11-én, éppen az Alavés elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg Theo Hernández brutális belépője nyomán. Nem szenvedett csontsérülést, de kificamodott a bokája, így az orvosok öt hónapos kihagyást prognosztizáltak számára.A 27 esztendős jobbhátvéd február 11-én, éppen az Alavés elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg Theo Hernández brutális belépője nyomán. Nem szenvedett csontsérülést, de kificamodott a bokája, így az orvosok öt hónapos kihagyást prognosztizáltak számára.

Vidal felépülése azonban a vártnál sokkal jobb ütemben haladt, szombaton zöld utat kapott a játékra, így már csak Luis Enrique vezetőedzőn múlik, hogy beveti-e a madridi Vicente Calderón Stadionban rendezendő kupadöntőn. A spanyol futballistához kapcsolódó hír, hogy az Inter és a Milan érdeklődése ellenére a Barcelona állítólag nem szeretné elengedni a nyáron.

VIDAL FEBRUÁRI SÉRÜLÉSE

Vidalon kívül a kisebb sérüléséből felgyógyuló Javier Mascheranót, valamint a vírusos megbetegedését leküzdő Gerard Piquét is egészségesnek nyilvánították az orvosok, Sergi Roberto és Luis Suárez viszont eltiltás miatt nem léphet pályára – igaz, az uruguayit amúgy is sérülés hátráltatja.

A Barcelona–Alavés spanyol Király-kupa-döntő szombaton 21.30 órakor kezdődik, a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti.

A BARCELONA 19 FŐS KERETE A KUPADÖNTŐRE
Kapusok:
Ter Stegen, Cillessen, Masip
Védők: Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Digne, Aleix Vidal, Umtiti, Marlon
Középpályások: Rakitic, Busquets, D. Suárez, Arda Turan, Iniesta, André Gomes
Támadók:
Messi, Neymar, Paco Alcácer

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik