Barcelona: eljárás indul az edzést megtagadó Arthur ellen

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 21:45
null
Arthur büntetésre számíthat Barcelonában (Fotó: AFP)
A Marca beszámolója szerint büntetés várhat Arthurra, az FC Barcelona brazil középpályására. A következő idényt már a Juventusban megkezdő labdarúgó megtagadta az edzéseken való részvételt, és szerette volna kikényszeríteni a klubvezetésből, hogy felbontsák a szerződését. A spanyol lap szerint viszont nem jöttek be a számításai, sőt, komoly büntetésre számíthat.

 

Mint arról beszámoltunk, a Sport keddi száma már az Arthur lázad” szalagcímmel jelent meg. A katalán újság beszámolója szerint a 23 éves brazil középpályás nagyon haragszik Quique Setiénre, a Barcelona vezetőedzőjére, amiért egyáltalán nem számol vele, amióta hivatalossá vált, hogy az idény végén a Juventusba igazol. Arthur ezért nem érzi szükségesnek, hogy visszatérjen rövid nyári szabadságáról Brazíliából Spanyolországba, és állítólag közölte jelenlegi együttesével, hogy a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának hátralévő részében nem is szeretne már játszani. A Catalunya Radio úgy tudja, a futballista képviselői jelenleg a mielőbbi elválás feltételeiről kezdeményeztek tárgyalást a katalán klubbal.

Ebből viszont a Marca információi szerint nem lesz semmi, sőt. A Barcelona fegyelmi eljárásba kezdett Arthurral szemben. A lap a lehetséges szankciókat nem részletezi, ám hangsúlyozza, a katalán klub vezetőségének nem áll szándékában felbontani a brazil szerződését.

Mint ismert, a Barcelona és a Juventus június végén egyezett meg egymással arról, hogy a nyári átigazolási időszakban gyakorlatilag elcseréli egymással Arthur és Miralem Pjanic játékjogát – a Juve tízmillió euróval többet fizet előbbiért, mint a Barca a bosnyák játékosért –, de amíg Pjanic azóta is rendszeresen lehetőséghez jut az olasz bajnok torinói egyletben, addig Arthur a transzfer bejelentése óta egy percet sem játszott a katalánoknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik