Barcelona: Dani Alves úgy döntött, távozik!

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.06.15. 21:08
null
Fotó: AFP
Daniel Alves bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a spanyol La Ligában szereplő FC Barcelona labdarúgócsapatával.

 

A 39 éves brazil játékos 2021 novemberében írt alá a Barcelonához, ahol 2008 és 2016 között is futballozott. Az előző idényben 16 mérkőzésen szerepelt a klubban, négy kanadai pontot szerzett 1272 perc alatt, és rendre a csapat erőssége volt, lelkesedésével mindenkinek példát mutatott.

Lejár azonban július elsején a szerződése, és ezt nem hosszabbítják meg. Xavi ismét megdicsérte Alvest, szakértők szerint azonban Óscar Mingueza távozása után sem lesz a brazilnak helye a csapatban a Sergi Roberto, Sergino Dest kettős miatt.

Alves nagyon szeretne pályára lépni a katari világbajnokságon, ő a válogatott csapatkapitánya, így mindenképpen egy neves csapatban folytatná a karrierjét.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult, hogy visszatérhessek ebbe a klubba, és újra felvehessem ezt a csodálatos mezt. Nem is tudják, mennyire boldog vagyok emiatt... Remélem, akik maradnak, történelmet írnak ennél a klubnál, ezt a szívem mélyéből remélem. Huszonhárom címet hódítottunk el, kétszer tripláztunk, egyszer meg hat trófeát nyertünk egy idényben... Nagyon szép korszak ért véget, és kezdődik egy másik, egy még nagyobb kihívást jelentő éra. De soha se felejtsétek el: ha egy oroszlán harminckilenc éves is, attól még mindig egy őrült jó oroszlán. Visca El Barca, örökké!”

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik