Barcelona: Büszke vagyok, hogy én adtam az első gólpasszt Messinek – Ronaldinho

Vágólapra másolva!
2017.03.20. 08:59
Az asztalitenisz ihlette teqball (amikor is egy hajlított asztalon lábtengóznak az egymással szemben álló felek vagy párosok) viharos gyorsasággal hódít. A magyar projekt utazó nagykövete a brazilok ikonja, a 37 éves Ronaldinho, aki a játék révén járt már Budapesten is. A teqballt feltaláló Borsányi Gábor és Huszár Viktor gyakran találkozik Ronaldinhóval, ők tolmácsolták a Nemzeti Sport néhány kérdését többek között Lionel Messiről, Pep Guardioláról. 

– Ki volt a legjobb játékos, akivel egy csapatban szerepelhetett?
– Erre is azt tudom mondani, mindegyik korszaknak megvan a maga legjobbja. Jelenleg Lionel Messi az, aki minden mérkőzésen bizonyítja, miért ő a legjobb.

– Mikor érezte, hogy az argentin olyan kivételes képességű játékos, aki évekig meghatározó alakja lesz a labdarúgásnak?
– Nagy élmény volt együtt játszani a fiatal Messivel, már akkor látszott, milyen fényes jövő előtt áll. Csodás látni, ahogy történelmet ír a klubbal, és büszke vagyok rá, hogy én adtam a gólpasszt az első góljánál, így a már történelmi pályafutásának kicsit részese vagyok. Ő a világ jelenlegi legjobbja, ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni.

– Hogyan élte meg, amikor öt év után el kellett hagynia a Barcelonát?

– Úgy éreztem, elérkezett a váltás ideje. Az akkor vezetőedzőnek kinevezett Josep Guardiola szerette volna, hogy maradjak, de úgy láttam, ideje továbblépni.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN RONALDINHO ELMONDJA, LÁTHATJUK-E MÉG JÁTÉKOSKÉNT A FUTBALLPÁLYÁN, HOGY MIT GONDOL GABRIEL JESUSRÓL, A BRAZILOK ÚJ REMÉNYSÉGÉRŐL – ELOLVASHATJA A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik