Barcelona: Busquets hosszabbított, 150 millió euró a kivásárlási ára

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 12:10
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2015-ig meghosszabbította világbajnok középpályása, Sergio Busquets szerződését.

A 22 éves futballista kivásárlási ára az eddigi 80 millió euróról 150 millió euróra emelkedett, és megállapodás értelmében Busquets kontraktusa automatikusan meghosszabbodik még egy évvel, ha az utolsó szezonjában bizonyos számú mérkőzésen pályára lép.

„Nagyon elégedett vagyok, ennél jobban nem is kezdődhetett volna az év. Nagyon boldog vagyok. Még csak huszonkét éves vagyok, remélem, sikerekben gazdag karrier áll előttem a világ legjobb klubjában” – mondta Busquets.  

A saját nevelésű Busquets – akinek az édesapja is a Barca játékosa volt korábban – a 2008–2009-es idényben került be az első csapatba Josep Guardiola irányítása alatt, akivel a B-csapatnál is együtt dolgozott.

A spanyol sajtóban az utóbbi hetekben gyakori téma volt a Barcelonánál az egyik legalacsonyabb keresetű játékosnak számító Busquets szerződéshosszabbításának kérdése, és a katalán klub Daniel Alvessel és Éric Abidallal szeretne új megállapodást kötni a közeljövőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik