Barcelona: Boldog vagyok, egy álom vált valóra - Neymar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.31. 13:44
null
Neymar debütáló mérkőzésén tíz percet kapott a Lechia Gdansk ellen (Fotó: Action Images)
Bár nem sikerült győzelemmel bemutatkoznia Neymarnak, a Barcelona nyári igazolásának, ennek ellenére elégedetten és boldogan nyilatkozott az újságíróknak a katalánok Lechia Gdansk otthonában elért 2–2-es döntetlenjét követően.

 

A Santostól 37 millió euróért igazolt brazil a találkozó 79. percében szállt be a cserepadról, de ez a kevés idő is elég volt ahhoz, hogy széles mosollyal hagyja el a játékteret.

„Boldogsággal és büszkeséggel tölt el, hogy végre bemutatkozhattam a Barcelonában, egy álom vált valóra. Még időre van szükségem legjobb formám eléréséhez, de elégedett vagyok a dolgok menetével” – idézi az espn.com Neymart, aki a pályán töltött idő alatt négy szabadrúgást is kiharcolt, nem kis fejfájást okozva a lengyel csapat védelmének.

„Volt pár kemény szerelés, de ez benne van, nem okoztak sérülést” – folytatta a brazil, akinek első barcelonai mérkőzésén nem volt alkalma Messi mellett szerepelni, hiszen a négyszeres aranylabdást Neymar pályára lépése előtt két perccel lecserélték. Persze így sem kerülhette meg a kettőjük „munkakapcsolatára" vonatkozó kérdéseket.

„Nagyon jól érzem magam Messi mellett, ami nem meglepő, hiszen ő a példaképem, örülök, hogy egy csapatban futballozhatunk. Fantasztikus játékos és nagyszerű ember, mindent el fogok követni, hogy közösen boldoggá tegyük a Barcelona szurkolóit.”

Messi és Neymar első alkalommal a Joan Gamper-kupán szerepelhet egymás mellett, az egyesület alapítójának tiszteletére 1996 óta megrendezett mérkőzésen a katalánok Neymar korábbi egyesületét, a Santost fogadják, ami különös élménnyel fog szolgálni a brazil támadó számára.

„Biztosan furcsa érzés lesz a Santos ellen pályára lépnem, de most már a Barcelona játékosa vagyok, ezért a címerért követek el minden tőlem telhetőt.”

A Barcelona–Santos mérkőzés a frissen szerződtetett vezetőedző, Gerardo Martino első megmérettetése is lesz a spanyol bajnoki címvédő kispadján, a Lechia Gdansk ellen még a két segítő, Jordi Roura és Rubi dirigálta a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik