Barcelona: az elnök már tavaly felkészült Neymar távozására

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.07. 19:14
null
Neymar távozása után sem áll meg az élet a Barcelonánál (Fotó: AFP)
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona klubelnöke már tavaly gyanította, így felkészült arra a lehetőségre, hogy Neymar még a szerződése lejárta előtt elhagyja a labdarúgócsapatot.

 

„Gyanítottuk, hogy Neymar elhagyni készül a klubot, így a kivásárlási árát 222 millió euróra emeltük” – utalt a klubelnök a brazil támadó 2016-ban megújított szerződésére. Bartomeu hozzátette, ezek után már nyugodtak maradtak, mert tisztában voltak vele, „bármi történhet Neymarral, a Barcelona csak nyerhet”.

Az elnök az egyesület hétfői kongresszusán elmondta: a Neymar-ügy árnyékot vetett a csapat tengerentúli felkészülésére, mert a játékosokat mindenhol erről kérdezték, miközben az érintett hivatalosan csak múlt szerdán jelentette be a döntését.

„Mindig tisztességesen bántunk vele, és több tiszteletet vártunk volna tőle” – utalt Neymar viselkedésére Bartomeu, aki hangsúlyozta, hogy „egyetlen játékos sem áll a Barca felett”.

„Mindennek van egy határa" – jelentette ki az elnök, aki Lionel Messi és Andrés Iniesta klubhűségét említette. „Mindenkinek példát mutatnak, aki a klubunk színeit viseli.”

Bartomeu szerint a Barca felkészült a „Neymar nélküli” életre, és a brazilnak Messivel, valamint Luis Suárezzel alkotott támadótriója helyett – ez a csapatrész az elmúlt három idényben döntően meghatározta a gárda eredményességét – inkább a csapatra összpontosítanak.

Neymar 2013-ban szerződött a Barcelonához, amelyben az elmúlt négy szezonban 105 gólt szerzett, valamint nyert nyolc trófeát, közte két bajnoki címet, három spanyol Király-kupát és egy Bajnokok Ligáját.

A 25 éves brazil támadó szerződtetését csütörtökön jelentette be a PSG, amely kifizette a katalán egyesületnek a világcsúcsot jelentő 222 millió eurós (67.6 milliárd forintos) kivásárlási árat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik