nemzetisport.hu 2016.09.22 20:22 Frissítve: 2016.09.23 14:44

Barcelona: álpincér íratta alá a szerződést Ronaldóval

Nem mindennapi történetet osztott meg a goal.com oldallal Joan Gaspart, a Barcelona labdarúgócsapatának egykori elnöke Ronaldóról, a kétszeres világbajnok brazil csillagról.

Ronaldo sikeres szezont töltött a Barcelonánál (Fotó: Action Images)

 

Gaspart még alelnökként dolgozott 1996-ban, amikor a Barcelona le akarta szerződtetni a brazil Ronaldót, aki akkoriban a PSV-ben futballozott.

Már küszöbön állt a szerződés aláírása Ronaldóval, amikor a PSV vezetői rájöttek, hogy tulajdonképpen nem nagyon akarnak megválni tőle. Gaspartnak gyorsan kellett cselekednie, hogy ne hiúsuljon meg az üzlet. A brazil klasszis szignóját még július 15. előtt meg kellett szereznie, különben a klubbal korábban már megkötött szerződés érvényét veszítette volna.

„Álruhát kellett öltenem, hogy megszerezzem az aláírását – árulta el Gaspart. – Korábban gyorsan egyezségre jutottunk a PSV-vel, körülbelül 15 millió eurót fizettünk. De akadt egy kis gond. Szükségünk volt Ronaldo beleegyezésére még július 15. előtt.”

Ehhez Gaspartnak Miamiba kellett repülnie, mert a PSV alakulata ott tartózkodott akkor.

„A PSV vezetői rájöttek, hogy mégsem akarnak megválni Ronaldótól, és felhívták a Brazil Labdarúgó-szövetséget, hogy megakadályozzák az aláírást.”

„Volt ott két testőr, aki nem akart beengedni a szállodába, hogy Ronaldóval vagy más játékossal beszéljek. Találkoztam viszont egy pincérrel, aki kölcsönadta a munkaruháját, és a kezembe nyomott egy tálcát, rajta egy Coca Colával. Immáron az álruhámban ismét odamentem a két biztonsági emberhez, akinek elmondtam, hogy az egyik vendég kért egy kis frissítőt. Ekkor már beengedtek.”

„Kopogtattam Ronaldo szobájának ajtaján, a játékos maga nyitott ajtót. Ott rögtön az ágyán aláírta a szerződést.”

Másnap bejelentették az igazolást, amelyet egy nagyon sikeres szezon követett. Ronaldo 49 meccsen 47 gólt szerzett, megnyerte a Kupagyőztesek Európa-kupáját, a Spanyol Kupát és a spanyol Szuperkupát, mielőtt 1997-ben elment az Internazionaléhoz.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.09.21 19:16:44

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Hiába vezetett a Barca, Busquets és Messi is lesérült, ez pedig nagyon megzavarta a katalánokat.

2016.08.24 16:30:10

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2016. Bravo megy, Cillessen jön, Simeone és Zidane sem enged mezgerélni keretében.

2016.08.19 11:50:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Mint a hőskorban: öt baszk a mezőnyben • Az igazi Real nem rúghat labdába.