Barcelona: A Barca nem lesz francia csapat - Rosell

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 11:40
Sandro Rosell, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona elnöke az El Mundo Deportivónak adott interjújában reagált a város polgármesterének azon kijelentésére, hogy ha Katalónia elszakad, akkor lehet, hogy a francia bajnokságban indul majd a klub.

A hétvégén zajlott le Barcelonában az előrehozott regionális választás. A voksolók a szeparatista pártoknak szavaztak bizalmat, amelyeknek feltett szándéka a Spanyolországtól való elszakadás. Barcelona polgármestere, Xavier Trias megemlítette, hogy egy esetleges elszakadás Spanyolországtól a labdarúgóklubokat is érintené.

„Katalóniának nincs meg a lehetősége rá, hogy saját bajnokságot indítson – nyilatkozta a polgármester az AFP hírügynökségnek. – Kevés csapatunk van, így az FC Barcelonának másik bajnoksághoz kellene csatlakoznia. Ez lehet a spanyol bajnokság vagy a francia.”

A polgármester nyilatkozatára kétkedve reagált Sandro Rosell, a katalán csapat elnöke.

„A polgármester semmit sem tud a labdarúgásról – vélekedett az elnök, szintén az El Mundo Deportivónak. – Nincs sem hagyománya, sem tradíciója a francia futballal való rivalizálásnak. Számomra az, amit a polgármester nyilatkozott, elég hihetetlennek hangzik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik