Barcelona: 14 játékos mutatkozott be Luis Enriquénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.19. 13:22
null
Ivan Rakitic, Luis Suárez, Claudio Bravo, Jérémy Mathieu, Marc-André ter Stegen, Douglas, Jordi Masip és Thomas Vermaelen (balról jobbra) is a legutóbbi szezonban debütált a Barcában (Fotó: fcbarcelona.com)
Tizennégy labdarúgó mutatkozott be a Barcelonában a 2014–2015-ös idényben. Hatan a katalánok B-csapatából kaptak lehetőséget a debütálásra Luis Enrique vezetőedzőtől.



A Barcelona honlapja összeállítást készített arról, hogy a legutóbbi idényben bemutatkozók közül ki hány percet játszhatott a triplázó csapatban.

Ivan Rakitic (3603 percet játszott)
Az új fiúk közül a horvát középpályás töltötte a legtöbb időt a pályán, 51 mérkőzésen nyolc gólt ért el, az utolsóval szerezte meg először a vezetést a Barca a BL-döntőben.

Luis Suárez (3546)
Az uruguayi szintén bevette a Juventus kapuját a berlini fináléban, ezzel 25-re növelte találatai számát (43 meccsen) új csapata mezében. Eltiltása miatt az idény elején nem állhatott a Barca rendelkezésére, utána viszont hamar felvette a ritmust, és félelmetes triót alkotott Lionel Messivel és Neymarral, hárman összesen 122-szer voltak eredményesek.

Claudio Bravo (3330)
A bajnokságban a 32 éves chilei védte a katalánok kapuját, és mivel 37 találkozón csak 19 gólt kapott, első barcelonai idényében mindjárt elnyerte a Zamora-díjat.

Jérémy Mathieu (2759)
A sokak meglepetésére átigazolt francia védő a hátsó alakzat közepén és bal szélén 41 mérkőzésen jutott szóhoz, tavasszal betalált a Real Madrid elleni el Clásicón, majd a következő fordulóban a Celta Vigo ellen három pontot ért újabb gólja.

Marc-André ter Stegen (1890)
A német kapusnak a BL- és a Király-kupa-meccsek jutottak, és az, hogy ezt a két sorozatot is megnyerte a Barca, mutatja, hogy felnőtt a feladathoz. A 23 éves kapust 16 mérkőzésen 21-szer mattolták.

Munir El Haddadi (871)
A Barca akadémiájának növendéke főleg az idény elején kapott szerepet Luis Enriquétől. A bajnokságban, a kupában és a BL-ben is bemutatkozott, 16 mérkőzésen egy gólt szerzett. Érdekesség, hogy ezt az egy találatát az első meccsén, az Elche elleni bajnokin lőtte augusztus 24-én.

Sandro Ramírez (306)
A Kanári-szigetekről származó csatár a Villarreal ellen debütált, és 12 mérkőzésen négy gólig jutott. Ő is pályára lépett mindhárom fő sorozatban, játékpercei többségét az idény elején gyűjtötte össze.

Sergi Samper (286)
A fiatal középpályás az APOEL elleni BL-találkozón lépett pályára először a Barca felnőttcsapatában, majd még három Király-kupa-meccsen is játszott.

Douglas (273)
A Dani Alves utódjának szerződtetett jobbhátvédnek be kellett érnie két bajnokival és három kupamérkőzéssel.

Jordi Masip (180)
A harmadik számú kapus a Huesca elleni kupatalálkozón és a Deportivo elleni záró fordulós bajnokin védett. A két összecsapáson három gólt kapott.

Gerard Gumbau (90)
A Barca B védekező középpályása az Elche elleni kupamérkőzésen (4–0) játszotta első és eddigi utolsó mérkőzését a Barcelona felnőttgárdájában.

Thomas Vermaelen (66)
Az Arsenaltól igazolt belga védő sérülése miatt csak az utolsó bajnoki fordulóban debütált.

Alen Halilovic (31)
A 19 éves horvát ígéret a Barca B-ben pallérozódik, de az Elche elleni kupameccsen már 31 perc jutott neki a nagyok között is.

Edgar Ié (29)
A portugál középső védő is a B-csapat tagja, Luis Enrique a Király-kupában, mégpedig a Huesca ellen adott neki lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik