Barca: Xavi ismertette terveit; az ifjú támadó hosszabbított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.20. 16:11
A Barcelona világ- és Európa-bajnok középpályása, Xavi a TV3 televíziós csatornának adott nyilatkozatában elmondta, visszavonulása után edzőként szeretne tevékenykedni. A katalán klubhoz kapcsolódó hír még, hogy szerződést hosszabbítottak Adama Traoréval, a B-csapat ígéretével.

„Januárban betöltöm a harmincötödik életévemet, szóval nem sokáig láthatnak már a pályán. Mindenkitől azt hallom, hogy egy futballista pályafutása ebben a korban a legszebb, úgyhogy szeretném minden percét kiélvezni. A visszavonulásom után elvégzem az edzői tanfolyamot és angolul tanulok, aztán meglátjuk, hogyan alakul a sorsom. Örülnék, ha a Barcelonánál és a labdarúgás berkein belül maradhatnék” – ismertette terveit Xavi.

A válogatottságot a brazíliai világbajnokság után lemondó spanyol középpályás hozzátette, a szívére hallgatott, amikor úgy döntött, hogy a nyári átigazolási időszakban nem hagyja el nevelőegyesületét.

Hír még a Barcelona háza tájáról, hogy a B-csapat keretéhez tartozó Adama Traoré 2018 júniusáig meghosszabbította a szerződését az együttessel. A 18 éves támadó a felnőttek között eddig kétszer jutott szóhoz, míg ebben a szezonban 11 másodosztályú bajnokin egy gólt és hat gólpasszt jegyzett. Az utánpótlás-válogatott szélső a hírek szerint a következő idényben vagy felkerül a Barcelona első keretébe, vagy kölcsönadják.

A kisebb sérülését maga mögött hagyó Jérémy Mathieu, Andrés Iniesta és Rafinha csütörtökön már teljes értékű edzésmunkát végzett – ám az orvosok engedélyét még nem kapták meg a játékra –, így a mostani szezonban először fordult elő, hogy Luis Enrique vezetőedző az első csapat mind a 23 játékosával számolhatott. A B-keretből szokás szerint Munir El Haddadi gyakorolt a társakkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik