Barca: Xabi Alonso elárulta, majdnem a katalánokhoz igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.17. 12:41
Xabi Alonso, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München spanyol középpályása érdekes részletet árult el pályafutásával kapcsolatban.

A 35 esztendős játékos 2009-ben hagyta el a Liverpoolt, és szerződött a Real Madridhoz – igen ám, de mint Xabi Alonso elárulta, akkoriban a rivális Barcelona is megkereste őt! Xabi Alonso elárulta, akkoriban a rivális Barcelona is megkereste őt!

„Ez nem sokkal azelőtt történt, hogy a Realhoz igazoltam volna – mondta el az El Paísnak a spanyol futballista, aki a szezon végén visszavonul. – A Pool vezetősége azzal fordult hozzám, hogy eladna, ráadásul Rafael Benítez sem marad. Pep Guardiola pedig megkeresett. Benítez azt mondta, azért szerződtetne a Barcelona, mert a gárdánál úgy gondolták, az én játékstílusom tökéletesen passzolna Guardiola rendszerébe.”

„A katalán trénernek viszont voltak kétségei az átigazolást illetően, vacillált, ugyanis akkortájt kezdte bontogatni a szárnyait Sergio Busquets, Guardiola pedig végül őt választotta. És mint az később kiderült, nem is hibázott.”

Xabi Alonso nem sokkal később a Real Madridhoz ment, amellyel bajnokságot, Király-kupát, spanyol Szuperkupát és Bajnokok Ligáját nyert. Néhány év múlva (2014-ben) azért „összejött a páros”, a középpályás ugyanis épp a Pep Guardiola vezette Bayern Münchenhez szerződött.

ÁPRILIS 18., KEDD
BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

20.45: Real Madrid–Bayern München (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 2–1
20.45: Leicester City–Atlético Madrid (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik