Barca: senki nem meri szívatni Arda Turant, mert „rettegnek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.21. 20:31
null
Arda Turan, a tréfás török (Fotó: AFP)
Arda Turan, a Barcelona középpályása azzal viccelődött egy rádióinterjúban, hogy új klubja öltözőjében nem merik megszívatni a csapattársak, mert attól félnek, hogy hozzájuk vág egy cipőt.

Arda Turan 2015 nyarán az Atlético Madridtól igazolt a katalán csapathoz, de csak január 7-én mutatkozhatott be Barca-mezben a klubot érintő átigazolási eltiltás miatt.

A török középpályás a Cadena Ser rádiónak adott interjút, amelyben a barcelonai életéről mesélt. Ekkor jöttek szóba az öltözői viccelődések is, amelyeknek az új érkezők gyakran áldozatul esnek.

„Egyelőre még nem szívattak meg. Biztos attól rettegnek, hogy hozzájuk vágok egy cipőt” – jegyezte meg tréfásan Arda Turan, aki a 2014–2015-ös szezon egyik Barcelona elleni mérkőzésén a partjelzőt vette célba stoplisával. Innen a vicc alapja.


Az interjú során Arda Turan elmondta, hogy a Barcelonában Luis Suárez a mókamester, Lionel Messi csendes, de ő a vezér, Neymar pedig olyan, mintha a testvére lenne. Andrés Iniesta a példaképe, „páratlan futballistának” nevezte.

A futballpályán szívesebben ad gólpasszt, minthogy ő legyen a befejező. Bevallása szerint az életben is ilyen, szereti megosztani, amije van. „Általában nyolc-kilenc emberrel vacsorázom együtt” – mesélte.

Edzőjéről, Luis Enriquéről azt mondta, hogy meghozta a kellő agresszivitást a Barcelona felfogásába, amely ezáltal nemcsak látványban a legjobb, hanem a legerősebb klub is lett. A mester rengeteget beszél játékosaival, Arda ezt kimondottan fontosnak tartja.

A különbség korábbi edzője, Diego Simeone és Luis Enrique között? Az argentin mester védekezésben, a spanyol pedig támadásban „keményebb” – válaszolt a kérdésre Arda Turan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik