Barca, Real Madrid, Bayern, PSG: ki lesz a záró nap hőse?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 08:36
null
Dest már megérkezett, de a Barcának lehet még egy dobása ebben az átigazolási időszakban (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák „jöttek-mentekjeit". A hetedik, utolsó kört szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, Olaszországban folytattuk, és rajtaütésszerűen zárjuk a maradék három topligában.

 

Különös, különös nyarat éltünk meg a maga mélységeivel és magasságaival, hasonló volt a helyzet a labdarúgás világában, a topligákban pedig különösen – hétfőn bezár az átigazolási ablak a Bundesligában, a La Ligában és a Ligue 1-ben is. Megnéztük, várhatunk-e sokmilliós eurós izgalmakat az őrült hétfőn.

LA LIGA. Az FCBarcelona megszerezte végre a hőn áhított jobbhátvédjét, Sergino Destet (21 millió euróért és ötmillió bónuszért), Ronald Koeman Ousmane Dembélé és kiszemelt hollandja felé fordulhat: a szélsőt hívja, cserélné a Juventus, tett érte ajánlatot a Manchester United is. Samuel Umtiti nem kellett sérülékenysége miatt az Arsenalnak (ha valahol sokat tudnak a sérülésekről, akkor az „ágyúsoknál” igen), hétfőn elviheti az Olympique Lyon, a Rennes, az AS Roma vagy a Napoli. Jean-Clair Todibóval addig vacakolt az Everton, hogy 22 millió euróért elviheti a Fulham, Eric García nem került ezen a nyáron vissza volt klubjához, a Manchester City nem engedett a csaknem húszmillió eurós vételárból, a katalánok a legvégén már felajánlották cserébe Rafinhát, nyolcmillió euróval és kétmilliós bónuszlehetőséggel együtt, de nem nyertek – a védő szerződése jövőre lejár, tehát a télen alighanem eladják őt az angolok, ha nem hosszabbít. Dembélét egyébként kölcsönbe vinné a United, a spanyolok végleg adnák el őt, a spanyol sajtó nyilván azonnal elkezdte mantrázni Paul Pogba nevét. A United nem zárkózik el az ESPN szerint Dembélé megvételétől, csak éppen az ötvenmillió eurós ajánlatát csípőből elutasította a Barca, az ingyenes kölcsönt, vételi opcióval és a teljes bér átvállalását dettó. Memphis Depayra így egyelőre nincs pénze Koemannak, ezen nem segít, hogy a Betis elvinné Juan Mirandát. A holland mester bejelentette, hogy egy középső védőt és egy középcsatárt még mindenképpen venne, lehet ez az utolsó pillanatban beeső Antonio Rüdiger, Edin Dzeko páros is…

A Real Madridnál Zinédine Zidane bejelentette, hogy nem lesz nyári átigazolás, ez transzfernyelven azt jelenti, hogy vennének valakit, csak nem adnak érte annyit: a kiszemelt itt a lyoni Houssem Aouar, akiért sok-sok pénzért cserébe Mariano Díazt is visszaküldenék. Luka Jovics marad, nem vihette el a Manchester United, de a Milan és az Inter sem, Borja Mayoralt ellenben megkapta az AS Roma kétmillióért kölcsönbe (két évre, egymilliós bónusszal, 15 milliós vételi opcióval jövőre, 20 millióssal 2022-ben). A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas bejelentette, hogy hétfőn már nem adja el sem Aouart, sem Depayt, de ezt a kijelentést is kezeljük az értékén: a játékoseladás üzlet, pőre üzlet, így az elnököt sem érdekli sem a naptár, sem az, hogy Aouar inkább a Barcába menne… A Real egyébként Díaz mellett húszmillió eurót ajánlott fel a karmesterért, Madridban a hétfői meglepetésember Dele Alli lehet.

Az Atlético Madrid lemaradt Edinson Cavaniról, pedig micsoda dobás lett volna a Cavani, Luis Suárez, Diego Costa trió, ám megérkezett orvosi vizsgálatra az Arsenaltól az uruguayi futógép, Lucas Torreira, de ez spanyol transzfertudorok szerint nem Thomas Partey, hanem Héctor Herrera távozását jelzi. Nikola Kalinic a Besiktasé vagy a Torinóé lesz, kölcsönbe, a hárommillió eurós nettó bér teljes átvállalásával, vételi lehetőséggel. Thomas Lemar óriás anyagi bukás az Atléticónak, a szélső a Bayernben köthet ki, a németek hivatalos ajánlatot tettek a franciáért, kölcsönt, természetesen, a madridiaknak nem is ezzel van a bajuk, ők kötelező opciót szeretnének, 25 millió eurósat. Ahhoz képest, hogy Lemart több mint 80 millió euróért szerezték meg… A dél-amerikai sajtó egy része szerint Torreira kölcsönbe érkezne, mindenféle opció nélkül, korábban 25 millióért árulta az Arsenal. A tinizseni Alejandro Garnachót elszipkázta a Manchester United, a United és az Atlético eközben versenyt fut Wilfried Zaha (Crystal Palace) kegyeiért. Nyilván az Atléti Lemar árát költené, a szélsőt a Wolverhampton és az RB Leipzig is megvenné még ezen a bolondos hétfőn, az FC Portót visszautasította a futballista.

A Bilbao 12 millió eurót fizetett a Torino középpályásáért, Álex Berenguerért, nagy kérdés, hogyan marad így pénz Javi Martínezre, a Valencia kölcsönkérte a Chelsea-től Danny Drinkwatert, befuthat még Sergio Romero az MU-tól, Joachim Andersen a Lyontól vagy Olaszországból a Pol Lirola, Federico Fazio, Joao Mário trió. Geoffrey Kondogbia, Jesper Cillesen és Maxi Gómez ellenben távozhat, a szerb középpályásért, Uros Racsicsért egyenesen a United, Jordi Escobarért a Milan érdeklődik.

A Sevilla némi meglepetésre felbontotta a francia válogatott jobbhátvéd, Sébastien Corchia szerződését, Franco Vázquezt a Lazio, Ibrahim Amadout a Brest vinné, ellenben igen közel áll az aláíráshoz a marokkói szélső, Usszama Idrisszi, akiért 13-15 millió eurót remél az AZ. Kiszemelt még: Mario Götze, Mattia De Sciglio és a két balhátvéd, Wendell és Marcos Alonso. Idrisszi két év alatt 98 mérkőzésen 62 kanadai pontot termelt az AZ-nek, és azért is szükség lehet rá, mert a Manchester United állítólag 40 millió eurót kínált már Lucas Ocamposért! Az Espanyol többek között a Sevillának is felajánlotta a támadóját, Raúl de Tomást, és Monchi sportigazgató elárulta azt is, hogy a Manchester City 55 millió eurót adott volna Jules Koundéért, de a védő nem akart váltani!

A Getafe eközben José Callejónnal tárgyal.

BUNDESLIGA. A Bayern München megvette a tavaly kiszemelt középső középpályást, Marco Rocát, csak éppen nem az akkor kért 40 millió euróért, hanem már 15 millióért eladta őt az Espanyol (sőt ebből hatmillió a bónusz). Mindez ezt is jelenti egyesek szerint, hogy Javi Martínez ingyen mehet Bilbaóba, lásd a fenti meglepő költekezést, ugyanakkor befutott számára Szaúd-Arábiából egy korábbinál sokkal kecsegtetőbb ajánlat. Bonyolítja a helyzetet, hogy Michaël Cuisance megbukott a Leedsnél az orvosi vizsgálatokon. Destet lecsapta a Barca a Bayern kezéről, az új kiszemelt a Marseille Bouna Sarrja, aki tízmillióért vihető el, a franciák ráadásul érdeklődnek (egy egészséges) Cuisance iránt. A Kicker szerint Eric Maxim Choupo-Moting már a Münchené, két évre ír alá a 31 éves támadó mindenes (ezzel egyidejűleg Joshua Zirkzee-t kölcsönadják, Roca miatt Adrian Fein választhat a Hertha, az Arminia Bielefeld és a PSV kölcsönajánlatai közül). Frank Lampard szerint Callum Hudson-Odoi mehet, de az ESPN szerint kölcsönbe még úgy sem engedték el, hogy a vételi opció 77 millió euróra rúgott volna! Kiszemelt még a Bayernnek személyesen is bizonyító Andrej Kramaric, érte 30 milliót kínáltak a müncheniek, 40 milliót kér a Hoffenheim. A jobbhátvéd posztjára az eredeti opció egyébként Max Aarons (Norwich City) volt, a legújabb aspiráns az aprócska Tariq Lamptey (Brighton).

A Lipcséhez jöhet még Justin Kluivert, Solly March (Brighton), Thomas Lemar vagy Ivan Perisic a szélekre, vagy magától értetődő módon a brazíliai leányvállalattól a négyszeres U20-as válogatott Artur – Jean-Kévin Augustin pedig minden bizonnyal a Basaksehirben köt ki. Lemarért tőlük tízmilliót kért az Atlético, mármint egyéves kölcsöndíjként, a németek szerint éppen elég, ha fizetik a bruttó hétmillió eurós bért. A Dortmundtól a Leicester City elviheti még Manuel Akanjit, a BVB a mainzi Moussa Niakhatével vagy Todibóval pótolná őt adott esetben, de nem is utóbbi lenne az utolsó napi nagy szám, hanem Federico Bernardeschi vagy Christian Eriksen!

A Mönchengladbachnál Marko Grujics és Maxwel Cornet, a Leverkusennél Ben Godfrey, Sead Kolasinac vagy a remek szélső, Florian Thauvin, a Hoffenheimnél Ryan Sessegnon (kölcsönbe) lehet új ember, a Wolfsburghoz a mechelenes Aster Vranckx, a berlini Arne Maier vagy a frankfurti Danny da Costa, a Freiburghoz a Young Boys éke, Jean-Pierre Nsame érkezhet még. A Hertha nagy célpontja Tiemoué Bakayoko, a kisebbik Mattéo Guendouzi (tőle az Arsenal vinné Omar Rekiket), a Schalkéé Danny da Costa előtt Étienne Capoue, ugyanakkor Ozan Kabak a Milanhoz, Rabbi Matondo az Atalantához „menekülne” Gelsenkirchenből. A Bremen eladhatja Milot Rashicát, a nagy esélyes most az Aston Villa, egy húszmillió eurós ajánlattal.

A Mainz csatárát, Robin Quaisont a Lyon, Burnley, Tottenham trió hívja, Moussa Niakhatét a Dortmund mellett a Napoli csábítja, nagy kérdés Szalai Ádám sorsa; az 1. FC Köln Sébastien Corchiával és a nagyon tehetséges argentin csatárral, Nahuel Bustosszal tárgyal.

LIGUE 1. Franciaországban a PSG-n az összes szem. Vasárnap estére megérkezett Portóból a harcedzett középpályás, Danilo Pereira kölcsönbe, 16 millió eurós vételi kötelezettséggel (a papírmunka még hátra), Joao Mário, Dele Alli és Marcelo Brozovic azonban nem költözött a Fény városába, ellenben befutott Edinson Cavani helyére Moise Kean, egyelőre kölcsönbe, opciótlanul. Szóba került még Aouar, Arkadiusz Milik és Antonio Rüdiger neve is. A Monaco pucolgatta még picit a keretét az utolsó napokban, az utolsó nagy fogás a portugál U21-es válogatott szűrő, Florentino lett. A Marseille meghúzza még a Sarr-transzfert a Bayernnel, Cuisance csak kölcsönbe jönne ennek farvizén, a West Ham elküldött egy kései szerelmes levelet Duje Caleta-Car ügyében. Nyilvánvaló, hogy a túlélésről szól az OM ezen idénye, Thauvin eladása sokat segíthet… Maxime Lópezért 15 milliót adna a Sassuolo, a másik kérője a Sevilla.

A Rennes Dalbert és Daniel Rugani kölcsönkérése után képes lehet még 26 millió euróért megvenni az Anderlecht 18 éves szélsőjét, Jérémy Dokut, plusz bónuszok és továbbadási százalék, ellenben a Leeds United 17 milliót és 6 millió bónuszt ígért a Rennes szélsőjéért, Raphinháért. A Nice mestere, Patrick Vieira jó angliai kapcsolatainak hála két fiatalt szerzett a Csatornán túlról, Deji Sotona a Manchester Unitedtől, Khavarn Williams az AFC Bournemouthtól érkezett, a Lyon még két bombaüzletben érdekelt, a sportigazgató Juninho Pernambucano sem tagadja, hogy Depay a szerződésében már megegyezett az FC Barcelonával. Mattia De Sciglio érkezhet még, Joachim Andersent sokan hívják kölcsönbe.

A Dijon a Parma és az Atalanta ajánlatát is elutasította a 21 éves francia csatárért, Mounir Chouiaráért, előbbi 8 millióért megvette volna, utóbbi 12 milliós opcióval vitte volna – a Dijon minimálára húszmillió euró. A Sheffield United és a Marseille a Reims támadójáért, El Bilal Tourért vív még bankszámlahegyre menő párharcot az utolsó napon, a kikiáltási ár itt is húszmillió euró. A licit harmadik tagja egy meg nem nevezett német csapat.

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ARMINIA BIELEFELD
ÉRKEZETT:
Nathan de Medina (Mouscron, ingyen), Jacob Barrett Laursen (Odense, ingyen), Christian Gebauer (Altach, i.), Mike van der Hoorn (Swansea, i.)
Kölcsönbe:
Sergio Córdova (Augsburg), Doan Ricu (PSV), Arne Maier (Hertha, 500 000)
Kölcsönből vissza:
TÁVOZOTT:
Jonathan Clauss (Lens, ingyen), Florian Hartherz (Fortuna Düsseldorf, ingyen), Stephan Salger (1860 München, i.)
Kölcsönből vissza: Kiss Ágoston (Haladás)

AUGSBURG
ÉRKEZETT:
Felix Uduokhai (Wolfsburg, kölcsön után végleg, 7 000 000 euró), Daniel Caligiuri (Schalke, ingyen), Tobias Strobl (Mönchengladbach, ingyen), Rafal Gikiewicz (Union Berlin, ingyen), Robert Gumny (Lech Poznan, 2 000 000), Frederik Winther (Lyngby, 1 300 000)
Kölcsönből vissza: Kevin Danso (Southampton), Mads Pedersen (Zürich), Michael Gregoritsch (Schalke)
TÁVOZOTT: Stephan Lichtsteiner (visszavonult), Daniel Baier (visszavonult), Tim Rieder (Kaiserslautern, 50 000), Georg Teigl (Austria Wien, i.), Philipp Max (PSV, 8 000 000)
Kölcsönbe:
Kevin Danso (Fortuna Düsseldorf, 500 000), Sergio Córdova (Bielefeld), Maurice Malone (Wehen Wiesbaden, 50 000)
Kölcsönből vissza: Tin Jedvaj (Leverkusen)

BAYERN MÜNCHEN
ÉRKEZETT:
Leroy Sané (Manchester City, 45 000 000 euró), Tanguy Nianzou (PSG, 300 000 euró), Alexander Nübel (Schalke, i.), Marc Roca (Espanyol, 9 000 000), Bouna Sarr (Marseille, 8 000 000), Eric Maxim Choupo-Moting (PSG, i.)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Juventus)

Kölcsönből vissza: Adrian Fein (Hamburg)
TÁVOZOTT: Thiago Alcántara (Liverpool, 30 000 000), Fiete Arp (Bayern München II), Sven Ulreich (Hamburg, i.)
Kölcsönbe:
Lars Lukas Mai (Darmstadt), Christian Früchtl (Nürnberg), Michaël Cuisance (Marseille), Adrian Fei (PSV)
Kölcsönből vissza:
Ivan Perisic (Inter), Álvaro Odriozola (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona)

BORUSSIA DORTMUND
ÉRKEZETT:
Emre Can (Juventus, kölcsön után végleg, 25 000 000), Thomas Meunier (PSG, i.), Jude Bellingham (Birmingham City, 23 000 000), Immanuel Pherai (Dortmund U19)
Kölcsönbe: Reinier (Real Madrid)
Kölcsönből vissza: Dzenis Burnic (Dynamo Dresden), André Schürrle (Szpartak Moszkva), Marius Wolf (Hertha), Felix Passlack (Fortuna Sittard), Sergio Gómez (Huesca)
TÁVOZOTT:
Ömer Toprak (Werder Bremen, kölcsön után végleg, 4 000 000), Mario Götze (PSV, i.), André Schürrle (visszavonult), Dzenis Burnic (Heidenheim, 500 000)
Kölcsönbe: Leonardo Balerdi (Marseille), Immanuel Pherai (Zwolle)
Kölcsönből vissza: Asraf Hakimi (Real Madrid)

EINTRACHT FRANKFURT
ÉRKEZETT:
Ragnar Ache (Sparta Rotterdam, 2 000 000), Steven Zuber (Hoffenheim, 3 000 000), André Silva (Milan, kv., 9 000 000), Ajdin Hrustic (Groningen, 1 000 000)
Kölcsönbe: Markus Schubert (Schalke), Amin Younes (Napoli)
Kölcsönből vissza: Ajmen Barkok (Fortuna Düsseldorf), Simon Falette (Fenerbahce), Tuta (Kortrijk), Jetro Willems (Newcastle United), Dejan Joveljics (Anderlecht)
TÁVOZOTT: Gelson Fernandes (visszavonult), Jonathan de Guzmán (szl.), Marco Russ (visszavonult), Lucas Torró (Osasuna, 2 000 000), Mijat Gacsinovics (Hoffenheim, 3 000 000), Ante Rebic (Milan, kv., 9 000 000), Simon Falette (Hannover)
Kölcsönbe: Dejan Joveljics (Wolfsberg), Goncalo Paciencia (Schalke, 2 000 000), Brandon Borrello (Fortuna Düsseldorf), Frederik Rönnow (Schalke)

FREIBURG
ÉRKEZETT:
Ermedin Demirovic (Alavés, 3 700 000), Benjamin Uphoff (Karlsruhe, i.), Baptiste Santamaria (Angers, 10 000 000)
Kölcsönbe:
Florian Müller (Mainz, 200 000), Guus Til (Szpartak Miszkva, 450 000)
Kölcsönből vissza: Marco Terrazzino (Dynamo Dresden), Keven Schlotterbeck (Union Berlin), Dzsong Vu Jong (Bayern München II), Mohamed Dréger (Paderborn), Chima Okoroji (Jahn Regensburg)
TÁVOZOTT: Pascal Stenzel (VfB Stuttgart, kölcsön után végleg, 1 300 000), Yoric Ravet (Grenoble), Jérome Gondorf (Karlsruhe, kv.), Mike Frantz (Hannover, i.), Alexander Schwolow (Hertha, 8 000 000), Luca Waldschmidt (Benfica, 15 000 000), Robin Koch (Leeds United, 13 000 000), Mohamed Dréger (Olympiakosz, 1 000 000), Marco Terrazzino (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:
Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Chima Okoroji (Paderborn)

HERTHA BSC
ÉRKEZETT:
Deyovaisio Zeefuik (Groningen, 4 000 000), Alexander Schwolow (Freiburg, 8 000 000), Dárdai Márton (Hertha U19), Jhon Córdoba (1. FC Köln, 15 000 000),Omar Alderete (Basel, 6 500 000)
Kölcsönbe: Mattéo Guendouzi (Arsenal, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Daishawn Redan (Groningen), Lucas Tousart (Lyon), Maurice Covic (Ascoli), Nils Körber (Osnabrück), Ondrej Duda (Norwich City)
TÁVOZOTT: Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg, i.), Salomon Kalou (Botafogo, i.), Alexander Esswein (szl.), Thomas Kraft (visszavonult), Vedad Ibisevic (Schalke, i.), Pascal Köpke (Nürnberg, 800 000), Ondrej Duda (1. FC Köln, 7 000 000), Lazar Samardzic (Leipzig, 500 000), Karim Rekik (Sevilla, 2 000 000)
Kölcsönbe: Arne Maier (Bielefeld, 500 000)

Kölcsönből vissza: Marko Grujics (Liverpool), Marius Wolf (Dortmund)

HOFFENHEIM
ÉRKEZETT:
Mijat Gacsinovics (Frankfurt, 3 000 000), Joao Klauss (Hoffenheim II)
Kölcsönbe: Sebastian Rudy (Schalke), Ryan Sessegnon (Tottenham)
Kölcsönből vissza: Kevin Vogt (Werder Bremen), Felipe Pires (HNK Rijeka), Kasim Adams (Fortuna Düsseldorf), Joshua Brenet (Vitesse), Klauss (LASK)
TÁVOZOTT: Leonardo Bittencourt (Werder Bremen, kv., 7 000 000), Alexander Stolz (Hoffenheim II), Steven Zuber (Frankfurt, 3 000 000), Gregor Kobel (VfB Stuttgart, kv., 4 000 000), Felipe Pires (Moreirense)
Kölcsönbe: Lucas Ribeiro (Internacional), Ilay Elmkies (Den Haag)
Kölcsönből vissza: Sebastian Rudy (Schalke)

1. FC KÖLN
ÉRKEZETT:
Dimitriosz Limniosz (PAOK Szaloniki, 3 300 000), Ondrej Duda (Hertha, 7 000 000), Sebastian Andersson (Union Berlin, 6 500 000)
Kölcsönbe:
Ron-Robert Zieler (Hannover)
Kölcsönből vissza: Jannes Horn (Hannover), Salih Özcan (Holstein Kiel), Vincent Koziello (Paris FC), Lasse Sobiech (Mouscron), Frederik Sörensen (Young Boys), Louis Schaub (Hamburg)
TÁVOZOTT: Thomas Kessler (visszavonult), Simon Terodde (Hamburg, i.), Jhon Córdoba (Hertha, 15 000 000)
Kölcsönbe:
Niklas Hauptmann (Holstein Kiel), Birger Verstraete (Antwerpen), Kingsley Schindler (Hannover), Vincent Koziello (CD Nacional), Marcel Risse (Viktoria Köln), Louis Schaub (Luzern), Lasse Sobiech (Zürich)
Kölcsönből vissza: Mark Uth (Schalke), Toni Leistner (Queens Park)

RB LEIPZIG
ÉRKEZETT:
Hvang Hi Csan (RB Salzburg, 15 000 000), Josep Martínez (Las Palmas, 2 500 000), Lazar Samardzic (Hertha, 500 000), Alexander Sörloth (Crystal Palace, 20 000 000)
Kölcsönbe: Benjamin Henrichs (Monaco), Justin Kluivert (Roma, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Jean-Kévin Augustin (Leeds United)
TÁVOZOTT: Timo Werner (Chelsea, 53 000 000), Mads Bidstrup (Brentford B), Jean-Kévin Augustin (Nantes, i.)
Kölcsönbe: Hannes Wolf (Mönchengladbach, 1 500 000), Yvon Mvogo (PSV), Ademola Lookman (Fulham, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Ethan Ampadu (Chelsea), Angelino (Manchester City), Patrik Schick (Roma)

BAYER LEVERKUSEN
ÉRKEZETT:
Lennart Grill (Kaiserslautern, 2 000 000), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen U19), Patrik Schick (Roma, 26 500 000)
Kölcsönbe:
Santiago Arias (Atlético Madrid, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Tin Jedvaj (Augsburg), Panajotisz Recosz (Sheffield United), Joel Pohjanpalo (Hamburg)
TÁVOZOTT: Ramazan Özcan (visszavonult), Kai Havertz (Chelsea, 80 000 000), Kevin Volland (Monaco, 15 500 000)
Kölcsönbe: Joel Pohjanpalo (Union Berlin), Panajotisz Recosz (St.-Étienne)

MAINZ 05
ÉRKEZETT:
Dimitri Lavalée (Standard Liege, i.), Luca Kilian (Paderborn, 2 000 000), Kevin Stöger (egyesület nélküli
Kölcsönből vissza: Issah Abass (Utrecht), Gerrit Holtmann (Paderborn)
TÁVOZOTT: Alexandru Maxim (Gaziantep, kölcsön után végleg, i.), Gerrit Holtmann (Bochum, i.), Ridle Baku (Wolfsburg, 10 000 000)
Kölcsönbe: Ronaël Pierre-Gabriel (Brest), Jonathan Meier (Dynamo Dresden), Florian Müller (Freiburg, 200 000)
Kölcsönből vissza: Taiwo Awoniyi (Liverpool), Jeffrey Bruma (Wolfsburg)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
ÉRKEZETT:
Kölcsönbe: Hannes Wolf (RB Leipzig, 1 500 000), Valentino Lazaro (Inter, 1 200 000)
Kölcsönből vissza: Michael Lang (Werder Bremen), Jordan Beyer (Hamburg), Andreas Poulsen (Austria Wien)
TÁVOZOTT: Tobias Strobl (Augsburg, i.), Fabian Johnson (szl.), Raffael (szl.)
Kölcsönbe: Keanan Bennetts (Ipswich Town)

SCHALKE 04
ÉRKEZETT:
Timo Becker (Schalke II), Can Bozdogan (Schalke U19), Malick Thiaw (Schalke U19), Vedad Ibisevic (Hertha, i.)
Kölcsönbe: Goncalo Paciencia (Frankfurt, 2 000 000), Frederik Rönnow (Frankfurt), Kilian Ludewig (RB Salzburg)
Kölcsönből vissza: Cedric Teuchert (Hannover), Hamza Mendil (Dijon), Mark Uth (1. FC Köln), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Steven Skrzybski (Fortuna Düsseldorf), Ralf Fährmann (Brann Bergen), Nabil Bentaleb (Newcastle United), Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf)
TÁVOZOTT: Alexander Nübel (Bayern München, i.), Daniel Caligiuri (Augsburg, i.), Pablo Insua (Huesca, kv.), Cedric Teuchert (Union Berlin), Guido Burgstaller (St. Pauli)
Kölcsönbe:
Bernard Tekpetey (Ludogorec), Weston McKennie (Juventus, 4 500 000), Markus Schubert (Frankfurt), Sebastian Rudy (Hoffenheim)
Kölcsönből vissza: Jonjoe Kenny (Everton), Juan Miranda (Barcelona), Jean-Clair Todibo (Barcelona), Michael Gregoritsch (Augsburg)

VFB STUTTGART
ÉRKEZETT:
Endo Vataru (St. Truiden, kv., 1 700 000), Pascal Stenzel (Freiburg, kv., 1 300 000), Gregor Kobel (Hoffenheim, kv., 4 000 0000), Waldemar Anton (Hannover, 4 000 000)
Kölcsönbe: Konsztantinosz Mavropanosz (Arsenal, 250 000)
Kölcsönből vissza: Pablo Maffeo (Girona), Erik Thommy (Fortuna Düsseldorf), Aílton Ferreira (Qarabag Agdam)
TÁVOZOTT: Anasztasziosz Donisz (Reims, kv., 4 000 000), Chadrac Akolo (Amiens, kv., 3 500 000), Mario Gómez (visszavonult), Holger Badstuber (Stuttgart II), Pablo Maffeo (Huesca)
Kölcsönből vissza: Nathaniel Phillips (Liverpool U23)

WOLFSBURG
ÉRKEZETT:
Bartosz Bialek (Zaglebie Lubin, 5 000 000), Maxence Lacroix (Sochaux, 5 000 000), Ridle Baku (Mainz, 10 000 000)
Kölcsönbe: Maximilian Philipp (Dinamo Moszkva, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Mainz), Yunus Malli (Union Berlin), John Yeboah (Venlo)
TÁVOZOTT: Felix Uduokhai (Augsburg, kv., 7 000 000), Robin Knoche (Union Berlin, i.), Marcel Tisserand (Fenerbahce, 4 000 000), John Yeboah (Willem II), Ignacio Camacho (visszavonult)

UNION BERLIN
ÉRKEZETT:
Marius Bülter (Magdeburg, 1 500 000), Niko Giesselmann (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Griesbeck (Heidenheim, i.), Max Kruse (egyesület nélküli), Robin Knoche (Wolfsburg, i.), Cedric Teuchert (Schalke)
Kölcsönbe:
Nico Schlotterbeck (Freiburg), Endo Keita (Jokohama F. Marinos), Taiwo Awoniyi (Liverpool), Joel Pohjanpalo (Leverkusen), Loris Karius (Liverpool)
Kölcsönből vissza: Lennart Moser (Cercle Bruges), Nicolai Rapp (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Rafal Gikiewicz (Augsburg, i.), Sebastian Polter (Fortuna Sittard, i.), Manuel Schmiedebach (szl.), Michael Parensen (visszavonult), Florian Flecker (Würzburger Kickers), Felix Kroos (Braunschweig, i.), Neven Szubotics (Denizlispor), Sebastian Andersson (1. FC Köln. 6 500 000), Joshua Mees (Holstein Kiel, i.)
Kölcsönbe: Nicolai Rapp (Darmstadt), Suleiman Abdullahi (Braunschweig)
Kölcsönből vissza: Keven Schlotterbeck (Freiburg), Yunus Malli (Wolfsburg), Marius Bülter (Magdeburg)

WERDER BREMEN
ÉRKEZETT:
Leonardo Bittencourt (Hoffenheim, kv., 7 000 000), Ömer Toprak (Dortmund, kv., 4 000 000), Felix Agu (Osnabrück, i.), Patrick Erras (Nürnberg, i.), Nick Woltemade (Bremen U19), Christian Gross (Bremen II)
Kölcsönbe: Tahith Chong (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Romano Schmid (Wolfsberg), Felix Beijmo (Greuther Fürth), Martin Harnik (Hamburg)
TÁVOZOTT: Claudio Pizarro (visszavonult), Nuri Sahin (Antalyaspor, i.), Fin Bartels (Holstein Kiel, i.), Felix Beijmo (Malmö FF), Sebastian Langkamp (szl.), Philipp Bargfrede (szl.), Martin Harnik (szerződését felbontották), Davy Klaassen (Ajax, 11 000 000)
Kölcsönbe: Benjamin Goller (Karlsruhe), Jan-Niklas Beste (Jahn Regensburg), Johannes Eggestein (LASK)
Kölcsönből vissza: Kevin Vogt (Hoffenheim), Michael Lang (Mönchengladbach)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

FORTUNA DÜSSELDORF
ÉRKEZETT:
Jakub Piotrowski (Genk, 500 000), Kristoffer Peterson (Swansea, 450 000), Christoph Klarer (Southampton B, 400 000), Florian Hartherz (Bielefeld, i.), Edgar Prib (Hannover, i.)
Kölcsönbe: Kevin Danso (Augsburg, 500 000), Leonardo Kutrisz (Olympiakosz, 500 000), Brandon Borrello (Freiburg), Luka Krajnc (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Emmanuel Iyoha (Holstein Kiel)
TÁVOZOTT: Kaan Ayhan (Sassuolo, 2 500 000), Diego Contento (Sandhausen, i.), Niko Giesselmann (Union Berlin, i.), Robin Bormuth (Karlsruhe, i.), Markus Suttner (Austria Wien, i.), Michael Rensing (szl.)
Kölcsönből vissza: Ajmen Barkok (Frankfurt), Zack Steffen (Manchester City), Erik Thommy (VfB Stuttgart), Kasim Adams (Hoffenheim), Steven Skrzybski (Schalke), Valon Berisha (Lazio), Zanka (Fenerbahce)

PADEBORN
ÉRKEZETT:
Maximilian Thalhammer (Ingolstadt, i.), Marcel Correia (Jahn Regensburg, i.)
Kölcsönbe: Chima Okoroji (Freiburg), Svante Ingelsson (Udinese)
TÁVOZOTT: Luca Kilian (Mainz, 2 000 000), Klaus Gjasula (Hamburg, i.), Ben Zolinski (Erzgebirge Aue, i.), Abdelhamid Sabiri (Ascoli)
Kölcsönből vissza: Mohamed Dréger (Freiburg), Gerrit Holtmann (Mainz), Laurent Jans (Metz)

LA LIGA

ALAVÉS
ÉRKEZETT:
Jota Peleteiro (Aston Villa, ingyen)
Kölcsönbe: Deyverson (Palmeiras), Rodrigo Battaglia (Sporting CP), Florian Lejeune (Newcastle United), Tomás Tavares (Benfica)
Kölcsönből vissza: Patrick Twumasi (Gaziantep), Saúl García (Vallecano), Ramón Miérez (Tenerife), Ermedin Demirovic (St. Gallen), John Guidetti (Hannover), Antonio Sivera (Almería), Burgui (Zaragoza)
TÁVOZOTT: Ermedin Demirovic (Freiburg, 3 700 000 euró), Patrick Twumasi (Hannover, 700 000), Jeando Fuchs (Dundee United)
Kölcsönbe:
Ramón Miérez (NK Osijek), Saúl García (Gijón)
Kölcsönből vissza: Aleix Vidal (Sevilla), Víctor Camarasa (Sevilla), Lisandro Magallán (Ajax), Ljubomir Fejsza (Benfica), Oliver Burke (West Bromwich), Roberto (West Ham), Ismael Gutiérrez (Betis)

ATLÉTICO MADRID
ÉRKEZETT:
Álvaro Morata (Chelsea, kölcsön után végleg, 56 000 000), Ivo Grbic (NK Lokomotiva, 7 000 000), Manu Sánchez (Atlético Madrid B), Luis Suárez (Barcelona, i.), Rodrigo Riquelme (Atlético Madrid B)
Kölcsönbe: Yannick Carrasco (Talien Professional), Lucas Torreira (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Famalicao), Francisco Montero (La Coruna), Víctor Mollejo (La Coruna), Nikola Kalinic (Roma)
TÁVOZOTT: Antonio Adán (Sporting CP, i.), Caio Henrique (Monaco, 8 000 000), Nikola Kalinic (Hellas Verona, 3 000 000), Thomas Partey (Arsenal, 50 000 000)
Kölcsönbe:
Francisco Montero (Besiktas), Santiago Arias (Leverkusen, 3 000 000), Álvaro Morata (Juventus, 10 000 000), Rodrigo Riquelme (Bournemouth), Víctor Mollejo (Getafe), Nehuén Pérez (Granada)
Kölcsönből vissza: Yannick Carrasco (Talien Professional)

ATHLETIC BILBAO
ÉRKEZETT:
Oihan Sancet (Bilbao B), Álex Berenguer (Torino, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Inigo Vicente (Mirandés), Peru Nolaskoain (La Coruna), Cristian Ganea (Viitorul)
TÁVOZOTT:
Benat Etxebarria (szerződése lejárt), Mikel San José (Birmingham City, ingyen), Cristian Ganea (Arisz, ingyen), Aritz Aduriz (visszavonult), Gaizka Larrazabal (Zaragoza, i.)

BARCELONA
ÉRKEZETT:
Miralem Pjanic (Juventus, 60 000 000), Trincao (Braga, 31 000 000), Matheus Fernandes (Palmeiras, 7 000 000), Pedri (Las Palmas, 5 000 000), Inaki Pena (Barcelona B), Sergino Dest (Ajax, 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Rafinha (Celta Vigo), Oriol Busquets (Twente), Jean-Clair Todibo (Schalke), Juan Miranda (Schalke), Philippe Coutinho (Bayern München), Carles Alená (Betis), Moussa Wagué (Nice)
TÁVOZOTT: Arthur (Juventus, 72 000 000), Carles Pérez (Roma, kölcsön után végleg, 11 000 000), Marc Cucurella (Getafe, kv., 10 000 000), Arda Turan (Galatasaray, ingyen), Ivan Rakitic (Sevilla, 1 500 000), Luis Suárez (Atlético Madrid, i.), Nélson Semedo (Wolverhampton, 30 000 000), Arturo Vidal (Inter, i.), Rafinha (PSG, i.)
Kölcsönbe:
Monchu (Girona), Moussa Wagué (PAOK Szaloniki), Jean-Clair Todibo (Benfica, 2 000 000), Juan Miranda (Betis)

BETIS
ÉRKEZETT:
Edgar González (Betis B), Martín Montoya (Brighton, i.), Claudio Bravo (Manchester City, i.), Víctor Ruiz (Besiktas, i.), David Carmona (Cádiz, i.)
Kölcsönbe: Juan Miranda (Betis)

Kölcsönből vissza: Antonio Sanabria (Genoa), Wilfrid Kaptoun (Almería), Juanjo Narváez (Las Palmas), Francis Guerrero (Almería), Aitor Ruibal (Leganés), Víctor Camarasa (Alavés), Ismael Gutiérrez (Alavés)
TÁVOZOTT: Giovani Lo Celso (Tottenham, kölcsön után végleg, 32 000 000), Antonio Barragán (Elche, i.), Javi García (Boavista, i.), Zuhair Feddal (Sporting CP, 3 000 000), Juanjo Narváez (Zaragoza, i.), Ismael Gutiérrez (Atlético Madrid B, 1 000 000), Wilfrid Kaptoum (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:
Edgar González (Oviedo)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Villarreal), Carles Alená (Barcelona)

CELTA VIGO
ÉRKEZETT:
Renato Tapia (Feyenoord, ingyen), Álvaro Vadillo (Granada, ingyen), Miguel Baeza (Real Madrid B, 2 500 000)
Kölcsönbe: Lucas Olaza (Boca Juniors)
Kölcsönből vissza: Emre Mor (Galatasaray), David Costas (Almería), Jozabed Sánchez (Girona)
TÁVOZOTT: Pione Sisto (Midtjylland, 2 500 000)
Kölcsönbe:
Juan Hernández (Sabadell), Jozabed Sánchez (Málaga), Gabriel Fernández (Zaragoza), Álvaro Vadillo (Espanyol)
Kölcsönből vissza: Jeison Murillo (Sampdoria), Filip Bradaric (Cagliari), Rafinha (Barcelona), Pape Cheikh (Lyon), Fjodor Szmolov (Lokomotiv Moszkva)

CÁDIZ
ÉRKEZETT:
Álvaro Giménez (Birmingham City, kölcsön után végleg, 2 700 000 euró), Choco Lozano (Girona, kölcsön után végleg, 2 500 000), Iván Alejo (Getafe, kv., 2 000 000), Jorge Pombo (Zaragoza, 1 200 000), Filip Malbasics (Tenerife, kv., 1 000 000), Álvaro Negredo (al-Naszr, i.), David Mayoral (UCAM Murcia, i.), Jens Jönsson (Konyaspor, i.), Pedro Alcalá (Girona, i.)
Kölcsönbe: Jeremías Ledesma (Rosario Central), Matos (Málaga), Jairo Izquierdo (Girona, 200 000), Bobby Adekanye (Lazio)
Kölcsönből vissza: Matos Garcia (Twente), Djordje Jovanovics (Cartagena), Sergio Sánchez (Albacete), David Carmona (Santander)
TÁVOZOTT: Sergio Sánchez (szerződése lejárt), David Carmona (Betis, i.), José Manuel Jurado (szerződését felbontották), Alberto Cifuentes (visszavonult), Djordje Jovanovics (szerződését felbontották)

EIBAR
ÉRKEZETT:
Damian Kadzior (Dinamo Zagreb, 2 000 000)
Kölcsönbe:
Recio (Leganés), Muto Josinori (Newcastle United), Kévin Rodrigues (Sociedad), Bryan Gil (Sevilla), Alejandro Pozo (Sevilla)
Kölcsönből vissza: José Antonio Martínez (Granada), Roberto Olabe (Extremadura)
TÁVOZOTT: Fabián Orellana (Valladolid, i.), Gonzalo Escalante (Lazio, i.), Charles (Pontevedra, i.), Iván Ramis (visszavonult), Pablo de Blasis (szl.)
Kölcsönbe: Álvaro Tejero (Zaragoza)
Kölcsönből vissza: Sebastián Cristóforo (Fiorentina)

ELCHE
ÉRKEZETT:
Luismi (Valladolid, i.), Miguel Cifuentes (Málaga, i.), Raúl Guti (Zaragoza, 5 000 000), Tete Morente (Málaga, 500 000), Juan Sánchez Mino (Independiente, i.), Jeison Lucumí (Tigres, i.), Antonio Barragán (Betis, i.), Guido Carrillo (Southampton, i.)
Kölcsönbe: Dani Escriche (Huesca), Lucas Boyé (Torino), Youssouf Koné (Lyon), Iván Marcone (Boca Juniors), Emiliano Rigoni (Zenit)
Kölcsönből vissza:
Jony Niguez (Alcoyano)
TÁVOZOTT:
Juan Cruz (Osasuna, 2 750 000), Óscar Gil (Espanyol, 500 000), Jonathas (Sarjah, i.), Iván Sánchez (Birmingham City, i.), Manuel Sánchez (visszavonult)
Kölcsönbe: Ramón Folch (Tenerife)
Kölcsönből vissza:
Dani Escriche (Huesca)

GETAFE
ÉRKEZETT:
Marc Cucurella (Barcelona, kölcsön után végleg, 10 000 000), Enes Ünal (Villarreal, 9 000 000)
Kölcsönbe: Cucho Hernández (Watford), Ante Palaversa (Manchester City), Abdoulay Diaby (Sporting CP), Víctor Mollejo (Atlético Madrid)
Kölcsönből vissza: Álvaro Jiménez (Albacete), Ignasi Miquel (Girona), Jack Harper (Alcorcón), Ignasi Miquel (Girona)
TÁVOZOTT: José Carlos Lazo (Almería, kölcsön után végleg, 4 000 000), Enric Gallego (Osasuna, 2 000 000), Iván Alejo (Cádiz, kv., 2 000 000), Merveil Ndockyt (NK Osijek, 550 000), Raúl Carnero (Valladolid, kv.), Vitorino Antunes (Sporting CP, i.), Jorge Molina (Granada, i.), Fajszal Fadzsr (Sivasspor)
Kölcsönbe: Hugo Duro (Real Madrid B), Ignasi Miquel (Leganés), Jack Harper (Cartagena), Amath Ndiaye (Mallorca)
Kölcsönből vissza: Oghenekaro Etebo (Stoke City), Jason (Valencia), Deyverson (Palmeiras), Kenedy (Chelsea)

GRANADA
ÉRKEZETT:
Maxime Gonalons (Roma, kölcsön után végleg, 4 000 000), Dimitri Foulquier (Watford, kölcsön után végleg, 2 000 000), Luis Milla (Tenerife, 5 000 000), Jorge Molina (Getafe, i.), Alberto Soro (Real Madrid, 2 500 000), Luis Suárez (Watford, 7 000 000)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Real Madrid), Kenedy (Chelsea), Yangel Herrera (Manchester City), Nehuén Pérez (Atlético Madrid)
TÁVOZOTT: Álvaro Vadillo (Celta Vigo, ingyen), Álex Martínez (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Antonín (Vallecano)
Kölcsönből vissza: Yangel Herrera (Manchester City), Jesús Vallejo (Real Madrid), Carlos Fernández (Sevilla), Gil Dias (Monaco), José Antonio Martínez (Eibar)

HUESCA
ÉRKEZETT:
Gastón Silva (Independiente, i.), Pablo Insua (Schalke, kv.), Andrés Fernández (Villarreal), Dimitriosz Sziovasz (Leganés, 1 000 000), Borja García (Girona, 2 100 000)
Kölcsönbe:
Sergio Gómez (Dortmund), Pablo Maffeo (VfB Stuttgart), Javi Ontiveros (Villarreal, 650 000), Idrissa Doumbia (Sporting CP), Sandro Ramírez (Everton)
Kölcsönből vissza: Serdar Gürler (Göztepe), Dani Escriche (Elche), Jaime Seoane (Lugo), Alekszandar Jovanovics (La Coruna), Jonathan Toro (Tondela), Joaquín Munoz (Mirandés)
TÁVOZOTT: Pedro López (szl.), Luisinho (szl.), Serdar Gürler (Antalyaspor), Alekszandar Jovanovics (Apollon Limassol, i.), Alekszandar Jovanovics (Apollon Limassol, i.), Jonathan Toro (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:
Dani Escriche (Elche)
Kölcsönből vissza: Jordi Mboula (Monaco), Miguelón (Villarreal), Cheick Doukouré (Levante), Cristo (Udinese), Josué Sá (Anderlecht), Dani Raba (Villarreal), Rubén Yánez (Getafe), Toni Datkovic (Lokomotiva Zagreb)

LEVANTE
ÉRKEZETT:
Jorge de Frutos (Real Madrid, kv., 2 500 000), Mickaël Malsa (Mirandés, i.), Son (Ponferradina, i.), Dani Gómez (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Raphael Dwamena (Zaragoza), Antonio Luna (Vallecano), Armando Sadiku (Málaga), Pepelu (Tondela), Cheick Doukouré (Huesca), Ivi López (Ponferradina)
TÁVOZOTT: Moses Simon (Nantes, kv., 5 000 000), Iván López (szl.), Bruno González (Valladolid, i.), Raphael Dwamena (Vejle, i.), Armando Sadiku (Büyüksehir, i.), Ivi López (Raków Czestochowa, i.), Antonio Luna (Girona, i.)
Kölcsönbe:
Pepelu (Guimaraes)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid)

OSASUNA
ÉRKEZETT:
Enric Gallego (Getafe, kv., 2 000 000), Raúl Navas (Sociedad, kv., 250 000), Lucas Torró (Eintracht Frankfurt, 2 000 000), Juan Cruz (Elche, 2 750 000)
Kölcsönbe: Jony (Lazio), Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Ante Budimir (Mallorca)
Kölcsönből vissza: Brandon (Girona), Juan Villar (Rayo Vallecano)
TÁVOZOTT: Fran Mérida (Espanyol, i.), Luis Perea (Leganés, 3 000 000), Juan Villar (Almería, 450 000)
Kölcsönbe: Robert Ibánez (Leganés), Marc Cardona (Mallorca)
Kölcsönből vissza: José Manuel Arnáiz (Leganés), Toni Lato (Valencia), Pervis Estupinán (Watford)

REAL MADRID
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Kubo Takefusza (Mallorca), Asraf Hakimi (Dortmund), Martin Ödegaard (Real Sociedad), Andrij Lunyin (Oviedo), Sergio Reguilón (Sevilla), Jesús Vallejo (Granada), Alberto Soro (Zaragoza), Álvaro Odriozola (Bayern München), Óscar (Leganés), Luca Zidane (Santander), Borja Mayoral (Levante), Dani Gómez (Tenerife), Dani Ceballos (Arsenal)
TÁVOZOTT: Asraf Hakimi (Inter, 40 000 000 euró), Javi Sánchez (Valladolid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Jorge de Frutos (Vallecano, kölcsön után végleg, 2 500 000), Luca Zidane (Rayo Vallecano, i.), Dani Gómez (Levante, 2 500 000), James Rodríguez (Everton, i.), Óscar (Sevilla, 13 500 000), Alberto Soro (Granada, 2 500 000), Sergio Reguilón (Tottenham, 30 000 000)
Kölcsönbe:
Kubo Takefusza (Villarreal, 2 500 000), Reinier (Dortmund), Jesús Vallejo (Granada), Brahim Díaz (Milan), Dani Ceballos (Arsenal), Gareth Bale (Tottenham), Borja Mayoral (Roma, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Alphonse Areola (PSG)

REAL SOCIEDAD
ÉRKEZETT:
David Silva (Manchester City, i.), Roberto López (Sociedad B)
Kölcsönből vissza: Jon Bautista (Eupen), Gerónimo Rulli (Montpellier), Modibo Sagnan (Mirandés), Martín Merquelanz (Mirandés), Kévin Rodrigues (Leganés)
TÁVOZOTT: Raúl Navas (Osasuna, 250 000), David Zurutuza (visszavonult), Gero Rulli (Villarreal, 5 000 000), Diego Llorente (Leeds United, 20 000 000)
Kölcsönbe:
Kévin Rodrigues (Eibar)
Kölcsönből vissza: Martin Ödegaard (Real Madrid)

SEVILLA
ÉRKEZETT:
Suso (Milan, kv., 24 000 000), Óscar (Real Madrid, 13 500 000), Bono (Girona, 4 000 000), Ivan Rakitic (Barcelona, 1 500 000), Marcos Acuna (Sporting CP, 10 500 000), Usszama Idrisszi (AZ, 12 000 000), Karim Rekik (Hertha, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Juan Soriano (Leganés), Roque Mesa (Leganés), Bryan Gil (Leganés), Carlos Fernández (Granada), Joris Gnagnon (Rennes), Marc Gual (Real Madrid B), Aleix Vidal (Alavés), Sébastien Corchia (Espanyol), Alejandro Pozo (Mallorca), Ibrahim Amadou (Leganés)
TÁVOZOTT: Simon Kjaer (Milan, kv., 3 500 000), Éver Banega (al-Sabab, i.), Sergio Rico (PSG, kv., 6 000 000), Marc Gual (Alcorcón), Sébastien Corchia (szerződését felbontották), Roque Mesa (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Rony Lopes (Nice), Juan Soriano (Málaga), Bryan Gil (Eibar), Alejandro Pozo (Eibar), Ibrahim Amadou (Angers)
Kölcsönből vissza: Sergio Reguilón (Real Madrid)

VALENCIA
ÉRKEZETT:
Hugo Guillamón (Valencia B)
Kölcsönből vissza: Alex Carbonell (Fortuna Sittard), Toni Lato (Osasuna), Álex Blanco (Zaragoza), Jason (Getafe), Álex Centelles (Famalicao), Uros Racsics (Famalicao)
TÁVOZOTT: Ezequiel Garay (szl.), Ferran Torres (Manchester City, 23 000 000), Dani Parejo (Villarreal, i.), Francis Coquelin (Villarreal, 6 500 000), Rodrigo (Leeds United, 30 000 000), Álex Centelles (Almería, i.)
Kölcsönbe: Cristiano Piccini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Jaume Costa (Villarreal), Alessandro Florenzi (Roma)

REAL VALLADOLID
ÉRKEZETT:
Javi Sánchez (Real Madrid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Luis Pérez (Tenerife, i.), Fabián Orellana (Eibar, i.), Raúl Carnero (Getafe), Son Veisszman (Wolfsberg, 4 000 000), Bruno González (Levante, i.), Roberto (West Ham, i.), Dzsavad el-Jamik (Genoa), Saidy Janko (Porto)
Kölcsönbe: Jota Filipe (Benfica)

Kölcsönből vissza: Álvaro Aguado (Numancia), Marcos André (Mirandés), Anuar (Panathinaikosz)
TÁVOZOTT: Mohammed Salisu (Southampton, 12 000 000), Hatem Ben Arfa (szl.), Luismi (Elche, i.), Antonito (Panathinaikosz, i.), Javi Moyano (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Stiven Plaza (Trabzonspor, 100 000), Anuar (APOEL Nicosia, i.)
Kölcsönből vissza: Enes Ünal (Villarreal), Pedro Porro (Manchester City), Matheus Fernandes (Palmeiras), Sandro Ramírez (Everton), Raúl Carnero (Getafe)

VILLARREAL
ÉRKEZETT:
Dani Parejo (Valencia, i.), Francis Coquelin (Valencia, 6 500 000), Jorge Cuenca (Barcelona B, 2 500 000), Pervis Estupinán (Watford, 16 400 000)
Kölcsönbe: Kubo Takefusza (Real Madrid, 2 500 000), Juan Foyth (Tottenham)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Betis), Dani Raba (Huesca), Miguelón (Huesca), Enes Ünal (Valladolid), Jaume Costa (Valencia)
TÁVOZOTT: Karl Toko Ekambi (Lyon, kv., 11 500 000), Álvaro González (Marseille, 4 000 000), Akram Afif (al-Szadd, kv., 1 000 000), Santi Cazorla (al-Szadd, i.), Mariano Barbosa (szl.), Bruno Soriano (visszavonult), Enes Ünal (Getafe, 9 000 000)
Kölcsönbe: Xavi Quintilla (Norwich City), Miguelón (Espanyol), Javi Ontiveros (Huesca, 650 000), Jorge Cuenca (Almería)
Kölcsönből vissza: André Zambo Anguissa (Fulham)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

ESPANYOL
ÉRKEZETT:
Keidi Bare (Málaga, 2 000 000), Óscar Gil (Elche, 400 000), Fran Mérida (Osasuna, i.), Pol Lozano (Espanyol B)
Kölcsönbe: Miguelón (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Javi Puado (Zaragoza), Lluis López (Tenerife)
TÁVOZOTT: Marc Roca (Bayern München, 9 000 000), Pipa (Huddersfield, 700 000), Naldo (Antalyaspor, i.)
Kölcsönbe: Víctor Gómez (Mirandés)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Ander Iturraspe (szl.), Víctor Sánchez (szl.), Javi López (szl.), Facundo Ferreyra (Benfica), Bernardo Espinosa (Girona), Sébastien Corchia (Sevilla)

RCD MALLORCA
ÉRKEZETT:
Jordi Mboula (Monaco, 1 700 000), Braian Cufré (Vélez Sarsfield, 1 200 000
Kölcsönbe: Murilo de Souza (Braga)
Kölcsönből vissza: Alex Alegría (Extremadura), Inigo Ruiz de Galarreta (Las Palmas), Igor Zlatanovic (Numancia), Enzo Lombardo (Santander), Stoichkov (Alcorcón),
Carlos Castro (Lugo)
TÁVOZOTT: Pablo Chavarría (Málaga), Igor Zlatanovic (Castellón), Yannis Salibur (Karagümrük, i.), Ki Szung Jung (FC Szöul, i.), Carlos Castro (szl.)
Kölcsönből vissza: Kubo Takefusza (Real Madrid), Lumor (Sporting CP), Cucho Hernández (Watford), Abdul Rahman Baba (Chelsea), Fabri (Fulham), Alejandro Pozo (Sevilla), Leonardo Kutrisz (Olympiakosz)

CD LEGANÉS
ÉRKEZETT:
Luis Perea (Osasuna, 3 000 000), Javi Hernández (Real Madrid B, 500 000),
Sabin Merino (Deportivo La Coruna, I.), Kevin Bua (Basel, i.), Sibaszaki Gaku (Deportivo La Coruna, i.), Borja Bastón (Aston Villa, i.), Asier Riesgo (Girona, i.)
Kölcsönbe: Rubén Pardo (Bordeaux), Sergi Palencia (St.-Étienne), Ignasi Miquel (Getafe), Michael Santos (Köbenhavn), Rober Ibánez (Osasuna)
Kölcsönből vissza: Vaszil Kravec (Lugo), Fede Varela (Las Palmas), Juan Munoz (Almería), Mamadou Koné (Deportivo La Coruna), José Manuel Arnáiz (Osasuna)
TÁVOZOTT: Dimitriosz Sziovasz (Huesca, 1 000 000), Mamadou Koné (Eupen, 500 000), Fede Varela (Denizlispor, i.)
Kölcsönbe: Recio (Eibar), Vaszil Kravec (Lech Poznan), Alexander Szymanowski (szl.)
Kölcsönből vissza: Óscar Rodríguez (Real Madrid), Roger Assalé (Young Boys), Miguel Ángel Guerrero (Olympiakosz), Bryan Gil (Sevilla), Kévin Rodrigues (Sociedad), Guido Carrillo (Southampton), Chidozie Awaziem (Porto), Roque Mesa (Sevilla), Marc Navarro (Watford), Juan Soriano (Sevilla), Aitor Ruibal (Betis), Ibrahim Amadou (Sevilla)

A FRANCIA CSAPATOK ÁTIGAZOLÁSAIRÓL ITT OLVASHAT!

Lezárva hétfő reggel, vastaggal az elmúlt két hét eseményei. Kv: kölcsön után végleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik