Barca: Rakitic, Koke, Alexis - folynak a találgatások

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 20:03
null
Ivan Rakitic és Alexis Sánchez a következő szezonban akár csapattársak lehetnek (Fotó: Reuters, archív)
Nem múlik el nap, hogy ne lássanak napvilágot újabb és újabb találgatások a Barcelona kiszemeltjei és lehetséges távozói kapcsán. A hétfői hírek szerint Ivan Rakiticért – a Real Madriddal és az Atlético Madriddal egyetemben – ajánlatot tettek a katalánok, akik visszautasították a Juventus ajánlatát Alexis Sánchezért. De mi lesz Kokéval?

 

Kiváló idényt hagyott maga mögött a Sevilla horvát válogatott karmestere, Ivan Rakitic, aki iránt mindhárom spanyol csapat érdeklődik.

„Ivan ügynöke a bátyja, Dejan, aki a Real Madridtól, az Atlético Madridtól és a Barcelonától is kapott ajánlatot, de ezek nem előnyösebbek, mint amilyen szerződéssel a Sevillánál rendelkezik, ahol istenként tekintenek rá. A világbajnokság után döntés születik a jövőjéről” – mondta a játékos édesapja, akitől megkérdezték, hogy ha rajta múlna, melyik kérőt részesítené előnyben.

„A Barcelona, az Barcelona” – tette hozzá sokat sejtetően Luka Rakitic.

A 2013–2014-es idényben 34 spanyol bajnokin 12 gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyző középpályás mellett a Sport értesülései szerint Koke a Barcelona másik kiszemeltje a Chelsea-hez tartó Cesc Fabregas pótlására. Az Atlético Madrid klasszisának szerződésében 60 millió eurós kivásárlási ár szerepel, de a katalánok szeretnék ennél jóval olcsóbban megúszni a transzfert.

A másik nagy barcelonai sportnapilap, a Mundo Deportivo sem tétlenkedett, amely úgy tudja, hogy a Barcelona visszautasította a Juventus első, 18 millió euróról szóló ajánlatát Alexis Sánchezért, akit három évvel ezelőtt – a bónuszokkal együtt – hozzávetőlegesen 40 millióért vásárolt meg jelenlegi csapata.

A Barca elnöke, Josep María Bartomeu nemrégiben kijelentette, hogy a chilei támadó nem eladó, így az olaszoknak jócskán emelniük kéne ajánlatukon, hogy a katalánok vezetősége egyáltalán elgondolkodjon Alexis értékesítésén.

A Mundo Deportivo hozzáteszi, ha a Real Sociedad kapusát, Claudio Bravót mégsem sikerülne megszereznie a Barcelonának, akkor az Ajaccio lejáró szerződésű kapuvédője, a mexikói válogatott tagjaként a vb-re készülő Guillermo Ochoa szerződtetése is szóba kerülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik