Barca: Piqué szerint „jó opció” a klub korábbi játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.25. 09:41
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona spanyol válogatott hátvédje, Gerard Piqué egy sajtótájékoztatón beszélt a hétfőn a csapat élére nagy valószínűséggel kinevezendő Ernesto Valverdéről.

A hátvéd szerint a korábban az Athletic Bilbaót irányító Valverde „jó opció” lenne a Barcelona számára. Mint ismert a spanyol óriás már egy ideje keresi a megfelelő szakembert Luis Enrique pótlására, miután ő márciusban bejelentette, hogy az idény végeztével távozik a katalánoktól.

Korábbi értesülések szerint a Barca május 29-én mutatja be az új edzőt, minden bizonnyal az 1988 és 1990 között a csapatnál játszó Valverdét.

„Ernesto remek munkát végzett az Athleticnél az elmúlt néhány évben – mondta Piqué – Ő szerepelt játékosként a Barcelonában, és úgy gondolom, jobb opció lenne, mint a többiek. Én nem dönthetek mások helyett, nem tudom, ki lesz a következő vezetőedző. Ez nem az én munkám, és nem tulajdonítok sok jelentőséget ennek."

Valverde edzőként az Espanyollal az UEFA-kupa döntőjéig menetelt, amelyben tizenegyesekkel kikapott a Sevillától. Három bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett a görög Olympiakosszal, a Bilbaót pedig 2015-ben segítette spanyol Szuperkupa-győzelemhez a Barcelona ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik