Barca: Piqué rendőrökkel kötekedett, 10 500 eurója bánja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.04. 13:04
null
Piqué pikírt stílusa miatt testidegen a szolid Barcában, de azért évek óta jól elvannak egymással (Fotó: Reuters)
A barcelonai bíróság 10.500 eurós büntetést szabott ki Gerard Piquére. A Barcelona válogatott labdarúgójának azért kell bűnhődnie, mert hivatalos személyekkel szemben viselkedett megengedhetetlenül. Amennyiben Piqué hét napon belül nem fizeti be az összeget, úgy hatnapos szabadságvesztéssel is sújthatják.

 

A büntetést kiváltó eset még október közepén történt. Két rendőr Piqué testvérét bírságolta meg éppen, amiért személyautójával szabálytalanul, egy buszmegállóban parkolt. A labdarúgó nem hagyta annyiban az esetet, sértegette az intézkedő rendőröket, és dühös, lekelező, agresszív stílusban viselkedett. A két rendőr így nemcsak a szabálytalan parkolás miatt tett feljelentést, hanem a védő cselekedete mellett sem ment el szó nélkül. Őt is feljelentették.

A labdarúgó kiemelt fizetésére való tekintettel – minimum hatmillió eurót keres évente – a bíró ahhoz mérte a büntetés összegét is. Így az ügyész által kért 900 eurónak mintegy a 12-szeresére büntette meg Piquét. A bíró által adott indoklásban az hangzott el, hogy a futballista számára a 35 napi lebontásra visszaosztott 300 euró az arányait tekintve annyit jelent, mint az átlagembernek a napi 60 eurócent. Utóbbiaknak hasonló vétséget kell ekkora nagyságú pénzbüntetéssel megváltaniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik