Barca: példátlan kezdőcsapat; szakítottak a hagyományokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.21. 09:24
null
A Leganés ellen Sergi Roberto volt az egyetlen spanyol a Barca kezdőjében (Fotó: marca.com)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona ebben a szezonban nem a tőle megszokott játékkal rukkol ki, ennek pedig az lehet az oka, hogy a katalánok szakítottak a hagyományokkal – állapította meg a Marca.

 

A Barcelona ebben a szezonban közel sem mutatja be azt a szárnyalást, amelyet az utóbbi években megszokhattunk tőle. Ha csak az elmúlt egy hetet vesszük példaként: Párizsban 4–0-s vereségbe szaladtak bele a katalánok a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a bajnokságban vasárnap este hazai pályán egy 90. percben lőtt Messi-tizenegyessel győzték le a Leganést.

A spanyol Marca arra hívta fel a figyelmet, hogy Luis Enrique csapata elveszítette az identitását. Az említett Leganés elleni bajnokin példátlan kezdőcsapattal álltak ki a gránátvörös-kékek – Sergi Roberto révén csak egy spanyol játékos szerepelt a kezdő tizenegyben.

Az „identitásvesztéshez” az is hozzátartozik, hogy a világhírű akadémiából, a La Masiából egyre kevesebben kapnak szerepet a nagycsapatban. Olyan saját nevelésű tehetségek távoztak végleg, vagy kölcsönbe mint Marc Bartra, Sergi Samper, Thiago Alcántara, Munir El Haddadi, Sandro Ramírez vagy Isaac Cuenca. A távozók helyére ugyanakkor nem került akadémiáról érkező fiatal, az ebben a szezonban debütáló Carles Alena, Álex Carbonell, Marc Cardona és Borja López is csupán egy-két meccset kapott.

Az említett tendencia már csak azért is érdekes, mert a Barcelona éppen a saját nevelésű játékosok beépítésében járt az élen, ami jelentősen közrejátszott az utóbbi évek sikereiben.

A katalánok a bajnokságban úgy állnak a tabellán egypontos lemaradással a Real Madrid mögött, hogy az éllovas két meccsel kevesebbet játszott, a Bajnokok Ligájában pedig négygólos hátrányban várják a PSG elleni nyolcaddöntő visszavágóját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik