nemzetisport.hu 2014.05.01 17:50 Frissítve: 2014.08.20 02:11

Barca: nyáron meghallgatják a Fabregasért tett ajánlatokat

A goal.com információi szerint a spanyol Barcelona labdarúgócsapatának vezetői a nyáron meghallgatják a Cesc Fabregasért beérkező ajánlatokat. A katalánok 2011-ben 30 millió fontért, már világ- és Európa-bajnokként vásárolták vissza az angol Arsenaltól saját nevelésű középpályásukat, a jelek szerint adott esetben – vagyis korrekt ajánlat esetén – elgondolkodnának az eladásán.

Fabregas egyénileg alighanem a legjobb Barca-idényét tudhatja maga mögött (Fotó: Reuters)

 

A 26 esztendős Fabregas – vasárnap lesz 27 – szerződése 2016 nyarán jár le, és bár értékét a transfermarkt.de jelenleg 44 millió fontra (50 millió euró) teszi, amennyiben nem hosszabbítanak vele, úgy az eladási értéke folyamatosan csökken a jövőben. Ezt használhatják ki angol kérői, a Manchester United, valamint az Arsenal.

A londoniakkal megkötött szerződés értelmében az Arsenalnak annak idején kialkudott visszavásárlási lehetősége van, így csupán a fenti értéknek nagyságrendileg a felét, mintegy 23.8 millió fontot (29 millió euró) kellene Fabregasért fizetniük. Illetve amennyiben bejön egy másik klub ajánlata, akkor arról tájékoztatást kellene kapniuk, hiszen elővásárlási joguk is van.

Az Arsenal mellett a PL-ből az MU Fabregas másik fajsúlyos kérője, David Moyes már tavaly nyáron nagy erőket mozgósított a középpályás megszerzéséért. A menedzser időközben már távozott, viszont az MU érdeklődése maradt – sőt, időközben még a Manchester City is halványan képbe került –, idén nyáron újra próbálkozhat.

Fabregas nagy reményekkel igazolt vissza a Barcelonába, ahol honfitársai és gyerekkori játszótársai vették körül, de hiába érzi jól magát – hazai porondon négy, a nemzetközi színtéren két trófeával lett gazdagabb, bár a BL-siker elmaradt –, egyénileg nem jött össze számára az áttörés. Az Arsenalban már csapatkapitány és húzóember volt, a katalánoknál azonban sokszor a kispadon kezdett, illetve egy volt a sok klasszis között. Mintha megtört volna a fejlődése, és játéka, teljesítménye nem volt annyira meghatározó, mint korábbi klubjában. Nem tudott vezér lenni. Az idő speciel neki dolgozik, hiszen az őt némiképp háttérbe szorító Xavi Hernández (34 éves) és Andrés Iniesta (30) páros tagjai idősesebbek nála, viszont nem biztos, hogy Fabregasnak lesz türelme kivárni, amíg egyértelműen kiszorítja őket. A középpályás több poszton bevethető ugyan, de mégiscsak előbbi kettő helyén érzi igazán otthonosan magát.

Pedig a szezon végén minden bizonnyal távozó Gerardo Martino vezetőedző elődjeivel ellentétben több lehetőséget biztosított számára, hiszen rendre rotálta csapatát – aligha véletlen, hogy Sergio Busquets után Fabregas lépett legtöbbször kezdőként pályára a szezonban a Barcában, előbbi 43-szor, utóbbi 42-szer –, a rangadókon viszont, amikor mindenki hadra fogható volt, Fabregas többnyire kiszorult. Ez a klubvezetőség szempontjából nézve is döntő érv lehet, az érte kapott összeget alighanem klasszis középső védőre fordítanák, ami évek óta hiányposzt náluk, és aligha jutnak olcsón megnyugtató megoldáshoz. Drágán sem életbiztosítás, ahogyan azt az elmúlt években már nem egyszer bizonyították.

A Barcelona a szezonban nagy valószínűség szerint trófea nélkül marad – a spanyol Király-kupában a döntőben kapott ki, a BL-ben a negyeddöntőben búcsúzott, a bajnoki hajrában hátránya reálisan nézve ledolgozhatatlannak tűnik –, és tovább fokozhatja Fabregas kedvetlenségét, hogy a szurkolók egyik célpontja lett. Pedig tizenhárom gólja mellett huszonkét gólpasszal segítette övéit, utóbbiban speciel ő a házi ranglista vezetője.

2019.04.20 19:51:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Real Sociedad jól játszott, Lenglet gólja után egyenlített is, de Jordi Alba találata után már nem volt válasz.

2019.04.15 20:47:59

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidő elején egyenlített a remek formában lévő Benzema, nem állt közelebb a győzelemhez a Madrid.

2019.04.06 20:22:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A bíró anyja, Costa piros lapja, a kapus védései, s a Barcelona sikere – kulcsszavakban a spanyol „bajnoki döntő”.

2019.04.03 21:15:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Hiába a múlt heti pihentetés, a Valencia legyőzte a Realt, Zidane elszenvedte második korszaka első vereségét.

2019.04.02 21:08:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Messi a 90., Luis Suárez a 93. percben lőtt gólt, de ez is csak egy pontra volt elegendő a Villarreal ellen.