Barcelona: nő az esélye, hogy Ausztriából jön L. Enrique utódja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.14. 10:42
null
Óscar García ismeri a barcelonai klubfilozófiát (AFP)
Mint ismert, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő (La Liga) Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique március elején bejelentette, hogy a következő szezontól már nem ő irányítja a katalán csapatot.  Megannyi jelölt közül kiemelkedni látszik egy nem várt név.

A spanyol sajtóban folyamatos a találgatás, hogy ki lehet a 46 esztendős tréner utódja – korábbi hírek szerint a legesélyesebb jelölt Ernesto Valverde, az Athletic Bilbao vezetőedzője. Spanyol sajtóértesülés szerint azonban Valverde lekerült a képzeletbeli dobó legfelső fokáról, ezzel pedig jobb pozícióba került Óscar García.

A 43 éves tréner esetleges kinevezéséről korábban is lehetett hallani, akkor azonban csak említés szintjén került elő a neve. A jelenleg a Red Bull Salzburgot irányító spanyol szakember utánpótlás-játékosként, majd profiként is több évet eltöltött a Barcelonánál, pályafutása után pedig a katalán klub akadémiáján is dolgozott edzőként.

A hírek szerint az együttes elöljárói számára teljesen megfelel García, mivel ismeri a klub filozófiáját, nemzetközi tapasztalata is van, és látják benne a lehetőséget, hogy új lendületet hozzon a csapatba.

A pozíció betöltésére eddig Valverde mellett Jorge Sampaoli, Eusebio Sacristán, Ronald Koeman és Juan Carlos Unzué nevét lehetett hallani a leggyakrabban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik