Barca: Nem rajtunk múlt, hogy nem lett egyenlő - Martino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 10:16
Lionel Messi nélkül nem szárnyalt, de azért három ponthoz jutott a Barcelona labdarúgócsapata a spanyol bajnokság 2. fordulójában a Málaga otthonában (1–0). Gerardo Martino, a katalánok vezetőedzője azt a második gólt hiányolta csapatától, amellyel bebiztosíthatták volna idegenbeli sikerüket. Neymar az argentin klasszis hiányában is csak csereként szállt be; a négyszeres aranylabdással kapcsolatos hír, hogy már edzhet.

„Volt egy jó első félidőnk, megvoltak a lehetőségek, de nem bizonyultunk kellően hatékonynak a nagyobb helyzeteknél – mondta a dél-amerikai tréner. – A második félidő huszadik percéig kontroll alatt tartottuk az eseményeket, nem úgy a végjátékban, ahol a Málagának két óriási gólszerzési lehetősége volt, és nem rajtunk múlt, hogy nem lett egyenlő az állás. Akkor több játékossal támadtak már, nyomás alatt tudtak tartani minket. Nagyon hiányzott a második gólunk.”

Bár Messi hiányában sokan már „látták” Neymart a kezdőben, a nyáron érkező brazil támadó ezúttal is csak csereként szállt be a játékba, ezúttal a 63. percben, már 1–0-s vezetésnél.

„Azért már érezhető a különbség az utóbbi két meccsen nyújtott teljesítménye és a korábbiak között. Azt viszont még nem tudjuk, hogy ez mennyi ideig tart. De számítunk rá, itt van velünk, és várjuk a megfelelő pillanat elérkezését. Az viszont biztató, hogy a rendelkezésére álló fél óra alatt is mindig képes a csapat segítségére lenni, a múltkor döntetlent érő gólt szerzett, és ezúttal is tette a dolgát.”

Szerdán a Spanyol Szuperkupa visszavágóján lépnek pályára legközelebb a katalánok, az Atlético Madrid elleni meccs 1–1-ről indul. Egyelőre ennyi biztos, az viszont még nem, hogy Messivel vagy nélküle.

„Már tudott edzeni, de én csak a hétfői edzésen látom majd meg azt, hogy érzi magát. Két napunk maradt a szerdai meccsig eldönteni, mi legyen vele, de abból, amit eddig láttam, elégedettek vagyunk a visszatérését illetően.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik