Barca: „Négy Aranylabdát érdemelne, hihetetlen játékos”

Vágólapra másolva!
2016.12.05. 08:44
null
A 2009-es BL-döntőben Samuel Eto'o gólját Andrés Iniesta készítette elő (Fotó: Action Images, archív)
A Barcelona korábbi csatára, a jelenleg a török első osztályú Antalyaspor labdarúgócsapatát erősítő Samuel Eto’o legutóbbi nyilatkozatában az egekig magasztalta volt csapattársát, Andrés Iniestát.

A 35 esztendős kameruni labdarúgó akkor kezdett el Iniestáról beszélni, amikor feltették neki az elkerülhetetlen kérdést, hogy Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb futballista.

„Számomra Messi a legjobb. Olyan, mint a fiam. A szemtanúja voltam, amikor megérkezett ebbe a csodálatos csapatba. De inkább Iniestáról beszélnék. A labdarúgás világa igazságtalan vele szemben. Hihetetlen játékos, három vagy négy Aranylabdát érdemelne” – mondta Eto’o a Telefootnak.

A 32 éves spanyol válogatott középpályást 2010-ben a második, 2012-ben a harmadik legjobb játékosnak választották meg a világon, de Messi és CR különversenyébe ő sem tudott beleszólni.

A kameruni támadó 2004 és 2009 között játszott a Barcelonában, ez idő alatt Iniestával az oldalán három spanyol bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert.

A török bajnokság jelenlegi kiírásában tíz mérkőzésen öt gólt szerző Eto’ót a közelmúltban szóba hozták az Olympique Marseille-jel, és az Antalyaspor csatára nem is tartotta ördögtől való gondolatnak, hogy hamarosan klubot vált.

„Meglátjuk. Egyelőre nem tudok nemet mondani. Beszélnem kell a feleségemmel, ő a főnök” – mondta viccesen Eto’o, aki annak a lehetőségét viszont kizárta, hogy visszatérne a kameruni válogatottba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik