T. D. 2019.09.13 09:44 Frissítve: 2019.09.14 00:27

Barca: „Nagyszerű lenne, ha Mourinho visszatérne!”

Meglepő véleményt fogalmazott meg a visszavonulását nemrég bejelentő Samuel Eto’o. A korábban többek között a Real Madridnál, a Barcelonánál, az Internél és a Chelsea-nél is megforduló csatár örülne, ha José Mourinho visszatérne a Barcelonához.

Mourinho mutatja az irányt Eto’o-nak – éppen egy Barcelona elleni, 2009-es Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a megosztó személyiségű portugál 1996-tól 2000-ig volt Bobby Robson, majd Louis van Gaal segítője a Barcelonánál, később az Internél és a Chelsea-nél dolgozott együtt a kameruni játékossal, akivel közösen többek között Bajnokok Ligája-sikert is ünnepelhetett. A két régi ismerős csütörtökön újra találkozott a La Liga és a Livescore partnerségének bejelentése alkalmából rendezett eseményen, Javier Tebas La Liga-elnök társaságában.

„Belefáradtam már abba, hogy bizonygassam, ő az egyik legjobb ember a futball világában. Amikor bejelentettem a visszavonulásomat, ő volt az első, aki írt nekem. A legelső. Azok, akik megérdemlik az emberek tiszteletét, nem mindig kapják meg – az élet nem mindig fair, ahogyan a futball sem. Ölni tudnék ezért az emberért” – magyarázta Eto'o.

„Amikor a Barcelonával a Chelsea ellen játszottunk, nem a játékosok ellen léptünk pályára, hanem Mourinho ellen, ez extra motivációt jelentett. Ám amikor kellően szerencsés voltam, és a kezei alá kerültem, senki sem várta, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Emlékszem a beszédére a Stamford Bridge-en (a Chelsea elleni nyolcaddöntő előtt – a szerző): »Ezt meg kell nyernetek mindenkiért, de leginkább értem.« Nagyon erős csapat voltunk emberileg is, nem csak a futballról szólt az egész: olyanok voltunk, mint egy család.”

Később Tebas említette, hogy hátha Mourinho még visszatér a spanyol élvonalba, erre mondta Eto'o a következőket: „Nagyszerű lenne, ha visszatérne Barcelonába.”

A beszélgetés egy részlete

MARCA on Twitter

Eto'o sobre Mourinho: "Estoy harto de justificar que Mourinho es una de las mejores personas que existen en el mundo del fútbol" https://t.co/GjzfBJLVRb


2019.09.16 08:34:16

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Álvaro Arbeloa szurkol Szoboszlai Dominiknek és a Puskás-díjra jelölt támadónak.

2019.09.14 12:02:20

Spanyol labdarúgás T. D.

A Valencia ellenállása a fordulás után tört meg • Frenkie de Jong megszerezte első gólját.

2019.09.14 12:55:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Remekül harcolt a Levante, amelyben két Real-nevelés is betalált, kellett a madridi sikerhez egy Courtois-bravúr is.

2019.09.12 11:45:36

Spanyol labdarúgás R. B.

A Barca zsenije szeretne újra együtt futballozni Neymarral. Sokáig akar Barcelonában maradni, de trófeákat akar nyerni.

2019.09.09 23:23:28

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szenzációból és hírversenyből élők méltóságteljes visszafogottságának tükrében még gyomorforgatóbb, ami a Xana Enrique eltávozása utáni első spanyol válogatott mérkőzés, a bukaresti román–spanyol Európa-bajnoki selejtezőt megelőzően történt.