Barca: Mourinho felmentése miatt a drukkerek a tarcsival játszanának

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 13:18
A spanyol Barcelona labdarúgócsapatának fanatikus drukkercsoportjai egységfrontba tömörültek, és annak kapcsán, hogy José Mourinho amnesztiát kapott, azon elképzelésüknek adtak hangot egy nyílt levél formájában, hogy az augusztusi Szuperkupa-találkozókon a katalánok csak a B-csapatukkal lépjenek pályára.

„A spanyol szövetség, annak elnöke és a Real Madrid sem érdemli meg, hogy a Barcelona első csapata megtisztelje őket. Biztosak vagyunk benne, hogy a tartalékjaink is képesek büszkeséggel és becsülettel képviselni minket ebben a lejáratott versenyen."

A Grup Fidel, a Nostra Ensenya, az Almogavers, a KF, a Supporters Puyol, a Toxics Ventura és az Unibarçataris csoportok közösen szignózott írásban fejtették ki, hogy az ő büszkeségük sérült akkor, amikor José Mourinho a Szuperkupa 2011-es, barcelonai visszavágón az oldalvonal melletti tömegjelent során hátulról belekapott Tito Vilanova, az akkori másodedző szemébe. Főként, hogy a dolog lényegében büntetlen maradt.

Az eset után a portugál két, a spanyol szakember egy Szuperkupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott, azonban az élet nagy rendezőként idén is egymás mellé sodorta a két nagy klubot rögtön a szezon felvezetéseként. Ráadásul immár mindketten a szakmai munka elsőszámú irányítóinak számítanak. Amint arról június 18-án már beszámoltunk: a spanyol szövetség illetékesei már céloztak az amnesztiára, ami a héten vált biztossá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik