nemzetisport.hu 2017.01.14 13:29 Frissítve: 2017.01.15 03:36

Barca: Messiről nyilatkozott az alkalmazott – menesztették

Spanyol sajtóinformációk szerint menesztették posztjáról Pere Gratacóst, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona nemzetközi kapcsolatokért felelős alkalmazottját. És hogy miért? Mert meggondolatlanul nyilatkozott Lionel Messiről – legalábbis a klub szerint.

 

Gratacóst pénteken egy ártalmatlannak tűnő nyilatkozata után menesztették posztjáról, így többé nem dolgozik a nemzetközi kapcsolatokért felelős csoportban. A szakembert pénteken az Athletic Bilbao elleni kupameccsről kérdezték, s az újságírók arra kérték, mondjon valamit Lionel Messi szerződéshosszabbításáról is.

Gratacós szerint a siker és a továbbjutás nem csupán Messinek köszönhető (aki szabadrúgásával lőtte tovább a katalánokat – a szerk.), hanem az egész csapat érdeme. 

„Leo a csapat egyik legfontosabb láncszeme. De Neymar, Suárez, Piqué és Iniesta nélkül nem lenne ennyire jó játékos. Viszont tény, ő a legjobb” – mondta.

A hírek szerint a kijelentés veszélyeztette a Barca tárgyalási pozícióját az argentin szerződéshosszabbításával kapcsolatban, és azért, hogy a jövőben az ilyesmik ne történhessenek meg, Gratacóst azonnali hatállyal felmentették a jelenlegi munkavégzése alól és az ifjúsági csapatok kapcsolattartó osztályához „száműzték”.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.01.11 21:03:41

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az MSN-trióval nem bírt a Bilbao a Király-kupában, ha továbbjut a Real Madrid, összejöhet az el Clásico.

2017.01.11 12:46:06

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A portugál aranylabdás kiment a konyhába, dekázott néhányat egy naranccsal, majd...

2017.01.10 10:32:08

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Súlyban valószínűleg már le is hagyta Antonella Roccuzzót, az argentin aranylabdás kedvesét.